XL-bike actie op het station in Elst

Wethouder René Post was er ook bij
Wethouder René Post was er ook bij
Foto: Gemeente Overbetuwe

Elst – Gemeente Overbetuwe organiseerde op vrijdag 14 oktober een XL-Bike actie op het station in Elst voor de doelgroep 18-24 jarigen.

Tijdens deze actie zijn jongeren zonder licht op een positieve toon aangesproken over fietsverlichting door ervaren promotiemedewerkers. Ze mochten hun verlichting gratis laten repareren of ontvangen oplaadbare lampjes of reflectie strips. Deze zorgen voor extra zichtbaarheid. Jongeren die al met fietsverlichting fietsten, maakten kans op het winnen van een gloednieuwe fiets.

Fietsen in het donker

Uit onderzoek blijkt dat het risico voor fietsers om in het donker slachtoffer te worden van een ongeval met bijna 20% afneemt bij goed werkende fietsverlichting. Steeds meer mensen fietsen met licht. Onder jongeren tussen de 12 en 24 jaar heeft echter slechts de helft werkende fietsverlichting. Vaak onder het argument ‘vergeten’, ‘lamp kapot’, ‘batterij leeg’ of ‘ze zien me toch wel’. Redenen genoeg om de norm ‘fiets mét verlichting’ te bevestigen en ons weer met elkaar in te zetten voor de fietsverlichtingscampagne.

De campagne wordt uitgevoerd door Bureau Kragten, SMILE Promotions in opdracht van de Provincie Gelderland.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen