Geslaagde fietsverlichtingsactie ‘AAN in het donker’ op OBC Elst

Foto: OBC Elst

Elst – De laatste twintig jaar is het aantal Nederlanders dat rondfietst zonder functionerend voor- en achterlicht flink gedaald. Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond zijn erg blij met deze trend. Op OBC Elst is een geslaagde fietsverlichtingsactie “AAN in het donker” geweest op maandag 21 november.

Helaas blijkt ook uit onderzoek dat onder jongeren tussen de 12 en 24 jaar slechts de helft werkende fietsverlichting heeft. Vaak onder het argument ‘vergeten’, ‘batterij leeg’ of ‘ze zien me toch wel’.  En dat is erg jammer, want het risico voor fietsers om in het donker slachtoffer te worden van een ongeval neemt met bijna 20% af bij goed werkende fietsverlichting.

AAN in het donkerScholentour ‘AAN in het donker’

Gemeente Overbetuwe is dan ook erg blij met de scholentour “AAN in het donker” op het OBC Elst, een interventie van de Provincie Gelderland en uitgevoerd door Bureau Kragten en het promotie-team van Smile Promotions. De campagnemedewerkers belonen bij de fietsenstalling de kinderen die in de ochtend wel met werkende fietsverlichting arriveren op school en laten een promotiepakket op school achter waar jongeren met niet functionerende verlichting laagdrempelig een fietslampje uit kunnen pakken. Ook verzorgen zij daarna een kort informatiemoment in de klas of in de pauze.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen