Zakelijk Energieloket voor ondernemers Overbetuwe online

Wethouder Dimitri met  ondernemer Robert
Wethouder Dimitri met ondernemer Robert
Foto: Gemeente Overbetuwe

Elst – Na het Energieloket voor particulieren heeft Overbetuwe nu ook een Zakelijk Energieloket voor ondernemers. Overbetuwse ondernemers kunnen hier terecht voor informatie en tips over verduurzamen.

Wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder lanceerde het loket afgelopen maandag samen met de Overbetuwse ondernemer Robert van Kempen. Hij is eigenaar van WiFi4ALL, Adhetec en GKS ICT Solutions in Elst.

Verduurzaming steeds nodiger

Dimitri Horsthuis-Tangelder, wethouder Economische Zaken, is enthousiast over het nieuwe digitale zakelijke energieloket:

“We zien dat bij lokale bedrijven verduurzaming een steeds grotere rol speelt. Bedrijven moeten aan steeds meer wetten en regels voldoen. Het zakelijk energieloket ondersteunt bedrijven hierbij door nuttige informatie te geven over verplichtingen en kansen.”

Voordelen

Ondernemer Robert van Kempen ziet dat duurzame bedrijfsvoering bijdraagt aan een toekomstbestendige organisatie. Hij heeft een bedrijfspand met energielabel A++++. “Wij onderscheiden ons met dit duurzame pand. Enerzijds levert het energiebesparing op, maar het werkt ook in ons voordeel bij bijvoorbeeld aanbestedingen. Ook bij sollicitaties merken we dat kandidaten vragen naar wat wij doen aan verduurzaming. Andere ondernemers raad ik aan om elkaar op te zoeken om te sparren. Help elkaar de weg te vinden naar overheidssubsidies en benut deze.”

Website

Ondernemers kunnen terecht bij het Zakelijk Energieloket via  deze link. Naast tips over energiebesparing geeft de website informatie over subsidies, mogelijkheden voor financiering, wetten en regels en advies over het opwekken van elektriciteit. Ook is er een overzicht van landelijke en lokale partijen waar ondernemers terecht kunnen voor maatwerkadvies en ondersteuning bij de uitvoering.

Contact

Ondernemers kunnen voor vragen ook bellen of mailen naar het Zakelijk Energieloket. Het is bereikbaar via telefoon 088 – 5254110 of mail [email protected].

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen