Groen licht voor zwerfafvalbrigades Overbetuwe

Zwerfafvalbrigade en  wethouder Rik
Zwerfafvalbrigade en wethouder Rik
Foto: Afvalbrigade Elst Schoon!

De zwerfafvalbrigades kunnen de komende jaren doorgaan met hun activiteiten. Het college van gemeente Overbetuwe stemde er dinsdag 29 november mee in om ze ook de komende jaren op de duurzaamheidsagenda te zetten.

Het zwerfafval-team met ruim 120 leden, verdeeld over zes brigades, is blij dat ze hun taken kunnen voortzetten. Naast diverse acties om het zwerfvuil op te ruimen, zetten de leden ook in op bewustwording en preventie. Bijvoorbeeld door prullenbakken te plaatsen op plekken waar veel zwerfafval ligt.

Tevreden

Wethouder Duurzaamheid Rik van den Dam is tevreden met dit resultaat. “Het is goed dat de zwerfafvalbrigades verder kunnen met hun activiteiten. De afgelopen jaren is er al veel werk verzet, zowel op het gebied van preventie als het opruimen van zwerfvuil. Zo zijn er in 2021 ruim 200 vuilniszakken met afval verzameld. Het zou geen goed signaal zijn geweest om dat stop te zetten. Zeker niet nu duurzaamheid een steeds belangrijker thema wordt.”

Gastlessen op scholen

Het werk van de afvalbrigades wordt aangevuld door NME Overbetuwe (Natuur en Milieu Educatie). Zij verzorgen samen met IVN Natuureducatie gastlessen op basisscholen en in het voortgezet onderwijs.

Lees ook: Wethouder Rik van den Dam ruimt zwerfafval op in Elst en Leerlingen Westeraam adviseren gemeente Overbetuwe over zwerfafval

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen