Nieuw systeem Fixi voor meldingen openbare ruimte

Foto: Tran Mau Tri Tam via Pixabay

Meldingen over jouw omgeving kon je via Makkelijk Melden-app aan de gemeente doorgeven. Dit gaat binnenkort veranderen! Vanaf maandag 9 januari gaat de gemeente Overbetuwe over naar een nieuw systeem, Fixi.

Wil je een melding maken over de openbare ruimte, dat kan vanaf 9 januari via Fixi. Deze vervangt het huidige systeem ‘Makkelijk Melden’. Deze app/website zorgt er onder andere voor dat je beter op de hoogte blijft van of, hoe en wanneer de gemeente jouw melding oppakken.

Meldingen doorgeven

Meldingen over de openbare ruimte die je kunt doorgeven zijn onder andere:

  • Afval.
  • Groen.
  • Wegen en trottoirs.
  • Straatmeubilair.
  • Overlast.
  • (Plaag)dieren.
  • Riool en water.
  • Speelterreinen.

Je kunt de melding indienen via de Fixi-app of via de website. De app kan je gratis downloaden voor Android en iPhone en iPad. Op de kaart van de website kan je zien welke meldingen gemaakt zijn in de gemeente Overbetuwe en welke status ze hebben. Op die manier weet je ook welke meldingen de gemeente al oppakt.

Fixi-app

Fixi is het platform waarbij je als inwoner een melding kunt maken en als gemeente een melding kunt afhandelen.

  1. Meld je probleem; Losse stoeptegel? Of een goede suggestie voor de buurt? Meld het direct aan je gemeente met de locatie en een foto.
  2. Blijf op de hoogte: Je ontvangt een bericht als de melding in behandeling wordt genomen. En daarna ook als het probleem wordt aangepakt en opgelost.
  3. Zie meldingen van anderen; Zodra je een melding maakt zie je ook vergelijkbare meldingen die al door anderen gemaakt zijn. Ga in gesprek over meldingen en zie wat de gemeente eraan doet.

De Makkelijk Melden-app kan je verwijderen van jouw telefoon als je die hebt geïnstalleerd.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen