Eerstelijnszorgpartijen in het Multifunctioneel Centrum Wanmolen Zetten

Foto: Overbetuwe Nieuws

Zetten – De gemeente Overbetuwe gaat een intentieovereenkomst aan met Maatschap Huisartsencentrum Zetten-Herveld, Verloskundigenpraktijk Buik Baby Borst en Reflex Fysiotherapie. Met als doel om gezamenlijk de ontwikkeling en realisatie van ruimten voor eerstelijnszorgpartijen in het Multifunctioneel Centrum Wanmolen (MFC Wanmolen) ter hand te nemen.

Gemeente is eigenaar van de huidige Wanmolen aan het Schweitzerpark 2 en 2A te Zetten en is van plan een nieuw multifunctioneel centrum op deze locatie te ontwikkelen en te bouwen.

Ontmoeting, welzijn en zorg

Met de bouw van het MFC Wanmolen investeert de gemeente in een centrale voorziening in Zetten, die voor alle inwoners toegankelijk is en bijdraagt aan ontmoeting, welzijn en zorg dicht bij huis. De  ontwerpfase van het MFC Wanmolen start in het tweede kwartaal 2023. Midden 2024 start de sloop van het huidige gebouw en de bouw van het nieuwe gebouw. Volgens deze planning is MFC Wanmolen eind 2025 klaar.

Naast de maatschappelijke functies die in het MFC Wanmolen onderdak krijgen, biedt de gemeente de mogelijkheid voor eerstelijnszorgpartijen om tegen een kostprijsdekkende huur ruimten in het MFC Wanmolen te huren. Met het MFC Wanmolen beoogt de gemeente een centrale voorziening in Zetten te bouwen, die gaat functioneren als zichtbare, aantrekkelijke en goed toegankelijke plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, informatie kunnen ophalen en samen activiteiten kunnen ontplooien.

Het doel van het toevoegen van ruimten voor eerstelijnszorgpartijen is om –mede met het oog op de vergrijzing- de eerstelijnszorg voor alle inwoners goed bereikbaar en toegankelijk te houden. Door samenwerking tussen eerstelijnszorgpartijen en overige partners, onder andere Forte Welzijn, komt er meer aandacht voor preventie, welzijn en zelfredzaamheid.

Eerstelijnszorgpartijen in MFC Wanmolen

De gemeente heeft voor het aangaan van huurovereenkomsten voor eerstelijnszorgpartijen in MFC Wanmolen criteria opgesteld. De gemeente maakt bekend voornemens te zijn met de volgende drie eerstelijnszorgpartijen een intentieovereenkomst te sluiten, waarin de intentie tot het huren van ruimten in MFC Wanmolen is opgenomen: De Maatschap Huisartsencentrum Zetten-Herveld, Verloskundigenpraktijk Buik Baby Borst en Reflex Fysiotherapie.

Vervaltermijn

Als je het hier niet mee eens bent, dan kan je dit uiterlijk 20 dagen na publicatie, maar uiterlijk 17 februari 2023 kenbaar te maken door een gemotiveerd bericht te sturen aan: Gemeente Overbetuwe, t.a.v. M. van Rossenberg, projectleider MFC Wanmolen, Postbus 11, 6660 AA  Elst, onder vermelding van ‘Zorgpartijen MFC Wanmolen’.

‘Bij gebrek aan een tijdig en gemotiveerd bericht vervalt het recht tegen het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heb je jouw rechten daarop verwerkt. De gemeente Overbetuwe en de beoogd erfpachter zouden immers onredelijk worden benadeeld, indien pas na deze termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de overeenkomst zou worden opgekomen.’

Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

Oproep

Ben je een eerstelijnszorgpartij in het verzorgingsgebied van Zetten, en wens je ruimten in MFC Wanmolen te gaan huren? Dan kan je binnen een termijn van 20 kalenderdagen na datum publicatie contact met de gemeente opnemen. Kandidaten worden op volgorde van aanmelding in behandeling genomen. Voor eventuele vragen of inlichtingen over het project kan je contact opnemen met Mary van Rossenberg via [email protected].

Bron: Gemeente Overbetuwe

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen