College stemt in met uitbreiding woningbouw locatie Randwijk

Welkom in Randwijk
Welkom in Randwijk
Foto: Overbetuwe Nieuws

Randwijk – Het college van Overbetuwe stelt de gemeenteraad voor om locatie Kerkstraat 31 en de locatie Kerkstraat 26, 28, 30 en Koningin Julianastraat 2 in Randwijk aan te wijzen als uitbreiding locatie voor woningbouw.

Op de locatie Kerkstraat 31 komen 8 starterswoningen, 2 twee-onder-een-kapwoningen, 1 vrije sector woning, 2 standplaatsen voor woonwagens en op de locatie Kerkstraat 26, 28, 30 en Koningin Julianastraat 2 komen 16 sociale huurappartementen. Hiermee draagt de gemeente Overbetuwe bij aan de woningbouwopgave én ronden ze het onderzoek naar woonwagenlocaties af, waarmee ze voldoen aan het besluit van de raad.

Besluit in april

Besluitvorming in de gemeenteraad over dit voorstel vindt plaats in de vergadering van 18 april 2023. Na dit besluit werkt de gemeente de plannen voor beide locaties verder uit en gaan ze ook met omwonenden, andere belanghebbenden en eventueel toekomstige bewoners in gesprek om samen te werken aan de inrichting van deze deelgebieden. Voor direct omwonenden vindt binnenkort een informatieavond plaats.

Randwijk

  1. Locatie #1: Kerkstraat 31 komen 8 starterswoningen, 2 twee-onder-een-kapwoningen, 1 vrije sector woning, 2 standplaatsen voor woonwagens.
  2. Locatie #2: Kerkstraat 26, 28, 30 en Koningin Julianastraat 2 komen 16 sociale huurappartementen.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen