Verkoopprijzen woningen gedaald en WOZ-waarde gestegen

WOZ-waarde gestegen?
WOZ-waarde gestegen?
Foto: Gerd Altmann via Pixabay

De gemiddelde verkoopprijs van woningen daalde de afgelopen maanden. Deze daling zie je alleen nog niet terug in de WOZ-waarde van 2023. Dat komt omdat gemeenten voor de WOZ-waarde in 2023 kijken naar de waarde van jouw pand op 1 januari 2022.

De prijzen van woningen zijn gestegen tussen 1 januari 2021 en 1 januari 2022. Daardoor is de WOZ-waarde nu gemiddeld 17% hoger. De daling van de huizenprijzen zie je volgend jaar terug in jouw WOZ-waarde.

Klopt volgens jou de WOZ-waarde niet? Of heb je vragen over jouw WOZ-waarde? Neem gerust contact met gemeente Overbetuwe op. Bel op 140481 of kijk voor meer informatie op deze link Gemeente Overbetuwe belastingen.

Waarderingskamer

De Waarderingskamer controleert elk jaar als onafhankelijk toezichthouder of gemeenten de regels van de Wet WOZ goed uitvoeren. Omdat je op de WOZ-waarde moet kunnen vertrouwen. De Waarderingskamer controleert of de gemeente de kwaliteit van de taxaties zorgvuldig onderzocht hebben. Nog voordat de WOZ-waarden bekend worden gemaakt. De gemeente moet eerst toestemming krijgen van de Waarderingskamer voor het verzenden van de nieuwe WOZ-taxaties. Meer weten? Kijk op Waarderingskamer.

De Waarderingskamer legt met deze video uit waarom de WOZ-waarde stijgt.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen