Ruim 1.600 Overbetuwse huishoudens ontvangen € 500,- energietoeslag

Foto: Pixabay

Veel huishoudens kampen nog steeds met hoge energiekosten. Daarom is er ook  dit jaar een eenmalige energietoeslag beschikbaar. De gemeente heeft de mogelijkheid om alvast € 500,- uit te keren.

Hard nodig

De eenmalige energietoeslag 2023 kunnen inwoners pas halverwege het jaar aanvragen. Dan gaat de Wet Energietoeslag in. Dit duurt nog een aantal maanden. Het college maakt daarom gebruik van de mogelijkheid om degenen die deze toeslag het hardst nodig hebben vast een deel uit te betalen.

Eind april op de rekening

Inwoners die in 2022 de energietoeslag ontvingen, krijgen het bedrag uiterlijk eind april  op de rekening gestort. Hiervoor is geen nieuwe aanvraag nodig.

Energietoeslag 2023

De eerdergenoemde Wet Energietoeslag treedt waarschijnlijk in juni van dit jaar in  werking. Pas daarna kan de gemeente aan de slag met het aanvragen en uitkeren van  de eenmalige energietoeslag 2023. Inwoners die de € 500.- in april ontvangen, hebben  dan nog recht op € 800,-. Gemeente Overbetuwe maakt de energietoeslag dan  beschikbaar voor huishoudens met een inkomen tot 130% van het wettelijk sociaal  minimum.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen