Overbetuwe sluit intentieovereenkomst voor 80 woningen in Zetten

Foto: Overbetuwe Nieuws

Zetten – Het college van B en W van Overbetuwe heeft op 21 maart besloten een intentieovereenkomst te sluiten voor de bouw van ongeveer 80 woningen voor fase 2 van het woningbouwplan Op Zuid in Zetten. De overeenkomst wordt in april ondertekend door wethouder Horsthuis-Tangelder en de directie van de VOF Zetten Zuid. Dit is een samenwerking van Klok Groep en KondorWessels Projecten.

80 woningen

De intentieovereenkomst wil de bouw mogelijk maken van circa 80 woningen, waarvan 30% sociale huur. De andere woningen zijn koopwoningen. Daarvan zit 15% in een prijsklasse tussen de € 200.000 en € 310.000 VON en 55% begint vanaf € 310.000 VON. Op Zuid wordt een  gevarieerde wijk met rijwoningen, twee-onder-één- kapwoningen en vrijstaande huizen. Het plangebied ligt tussen de Wageningsestraat, Stationsstraat en de nieuwe weg Weegbree in het al gerealiseerde plan fase 1 van Op Zuid in Zetten. In fase 1 zijn 77 woningen in diverse prijsklassen gebouwd. Deze werden in 2021 en 2022 opgeleverd.

Wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder van Bouwen en wonen:

“Ik ben blij dat we weer een stap dichterbij de bouw van 80 woningen in Overbetuwe zijn gekomen. Een mooi aantal en een mooi plan. Goed voor Zetten en al degenen die in onze gemeente op zoek zijn naar een woning.”

Hoe nu verder?

De komende tijd doet de ontwikkelaar nog een aantal onderzoeken en werkt hij aan het bestemmingsplan. Het streven is om het bestemmingsplan dit voorjaar in procedure te brengen. Dan kan er vanaf 2024 gebouwd worden. Zodra het bestemmingsplan ter inzage ligt, volgt er een tweede informatieavond. Op 13 maart was er al een informatieavond voor direct omwonenden.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen