Tegel eruit, plant erin; doe mee met de tegelruilactie

Tegel eruit, plant erin!
Tegel eruit, plant erin!
Foto: Overbetuwe Nieuws

Tegel eruit, plant erin! Op maandag 3 april start de gemeente Overbetuwe, in de week van de groene tuin, de Tegelruilactie. Tot en met 30 april kun je je aanmelden om tegels uit jouw tuin gratis in te ruilen voor verschillende soorten planten.

Kijk eens goed rond in jouw eigen tuin. Zijn al die tegels wel echt nodig? Je kunt jouw tuin heel eenvoudig en onderhoudsvriendelijk groen maken. Op Steenbreek vind je veel tips en handige weetjes voor een groene omgeving. Samen maken we onze omgeving klaar voor het veranderende klimaat.

Tegeltaxi

Extra service bij de actie is de Tegeltaxi. Die haalt op zaterdag 13 mei gratis de tegels bij jou  thuis op. Wel moeten deze op die dag voor 9.00 uur aan de kant van de weg liggen, op een plek waar de medewerkers er goed bij kunnen, zodat ze makkelijk opgetakeld kunnen worden. Een groot deel van de tegels wordt vermalen tot puin, een deel wordt hergebruikt voor bijvoorbeeld insectenmuren.

tegelruilactieAanmelden

Het is voor deze actie nodig om je aan te melden. Op de website Overbetuwe.nl tegelruilen vind je het aanmeldformulier waarop je aangeeft hoeveel tegels je inruilt. Ook geef je op dit formulier aan welke planten je graag wilt. Je kunt kiezen uit wilde marjolein, wilde margriet, muskuskaasjeskruid, poelruit, veldsalie, grote kaardenbol, zwarte toorts, adderwortel, rode spoorbloem, wit vetkruid en kleine maagdenpalm. Dit zijn planten die aantrekkelijk zijn voor (wilde) bijen, hommels, vlinders en andere bestuivende insecten. Op zaterdag 13 mei kun je de planten ophalen bij de Milieustraat aan de Korte Helster 1 in Elst.

tegelruilactieDe voorwaarden

Om de Tegelruilactie succesvol te laten verlopen zijn er een aantal voorwaarden.

  • Je kunt alleen meedoen als je je aanmeldt via Overbetuwe.nl tegelruilen.
  • Je kunt maximaal 12 m2 inleveren (0,5 m3).
  • Per 30×30 tegel ontvang je 1 plant.
  • Je kunt maximaal 20 planten aanvragen.
  • Planten kunnen alleen bij de milieustraat in Elst worden opgehaald als je je voor 30 april hebt aangemeld.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen