112

Bedrijfspand in Elst gesloten na vondst hennepkwekerij

Foto: Nicky via Pixabay

Elst – Burgemeester Hoytink-Roubos heeft besloten een bedrijfspand op bedrijventerrein De Aam in Elst voor de periode van 3 maanden af te laten sluiten.

Onlangs werd hier door de politie een grote hennepkwekerij aangetroffen met 962 hennepplanten. Het pand is vanaf 7 april voor een periode van 3 maanden verzegeld.

Hennepkwekerij

In het bedrijfspand trof de politie niet alleen een grote en professionele hennepkwekerij aan. Ook bleek dat er illegaal stroom werden afgetapt. Dat zou kunnen leiden tot  gevaarlijke situaties. Uit onderzoek bleek dat er al meerdere oogsten hadden  plaatsgevonden. Om die redenen gaat burgemeester Hoytink-Roubos over tot sluiting  van het pand voor 3 maanden. De politie heeft de hennepkwekerij inmiddels ontmanteld.

Op basis van de artikel 13b van de Opiumwet kunnen burgemeesters panden tijdelijk  sluiten als ze worden gebruikt voor drugscriminaliteit.

“Dit soort activiteiten zijn niet acceptabel. Ze leveren een groot gevaar op voor de directe omgeving. Drugscriminaliteit vormt een bedreiging voor de samenleving en de leefbaarheid in een dorp. Daarom pakken we dit in samenwerking met de politie hard aan,”

aldus burgemeester Hoytink Roubos.

Verboden te betreden

De sluiting van het pand betekent dat er niemand meer in mag, ook de eigenaar en de  huurder niet. Het pand wordt verzegeld en regelmatig gecontroleerd. De sluiting van het pand is een bestuursrechtelijke maatregel die de burgemeester kan nemen. Daarnaast kan justitie de betrokkenen ook nog strafrechtelijk vervolgen.

Heb je het vermoeden dat er ergens drugs verhandeld of geproduceerd worden? Meld het dan bij de politie via 0900 8844. Wil je anoniem een melding doen? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem, bel dan met 0800 7000.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen