Overbetuwe duurzamer, denk en doe mee met de regentonactie

Help mee met de regentonactie
Help mee met de regentonactie
Foto: Overbetuwe Nieuws

Oosterhout – De klimaatverandering vraagt inzet van ons allemaal. Daarom start de gemeente Overbetuwe verschillende acties om samen tot een groener en duurzamer Overbetuwe te komen. Want dat kunnen ze niet alleen.

Regentonactie

In juni start in Overbetuwe een actie voor inwoners om met korting een regenton aan te schaffen. Met de ton kan het water bijvoorbeeld gedoseerd de grond in zakken in periodes dat het veel regent. In de zomer kan het water gebruikt worden om de tuin te sproeien en de planten in potten water te geven. Daarnaast wordt het regenwater niet onnodig via het riool afgevoerd. Dit helpt om wateroverlast tijdens piekbuien te voorkomen. Verder vermengt het relatief schone regenwater niet met het vuile rioolwater, wat weer zuiveringskosten en energie scheelt.

Werkgroep ‘Regenton’

Om de actie succesvol en tot een goed einde te brengen, wordt de werkgroep ‘Regenton’ opgezet. De gemeente werkt hierin samen met de werkgroep Groen & Water uit Oosterhout. Voor deze werkgroep zoeken ze vanuit elke dorpskern een kandidaat die zich samen met andere inwoners wil inzetten voor de regentonactie.

Uitnodiging

Voor de aftrap organiseert de gemeente een startbijeenkomst. Ze nodigen jou van harte uit op dinsdag 18 april. Om 19.45 uur starten ze in dorpshuis de Schakel ( de Hondsvoet 2) in Oosterhout. Wil je via een e-mail aan [email protected] laten weten of je komt? Naast een interessant programma, met onder andere klimaatambassadeur Tjalling Siersma, is er ook een leuke prijs te winnen. Aan het einde van de avond verloten we onder alle aanwezigen een regenton. Kun je deze avond niet, maar lijkt het je leuk om mee te werken aan dit concrete project? Of ken je iemand? Stuurt ook dan een e-mail aan [email protected].

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen