Overbetuwe grootste groeier werkgelegenheid in Gelderland

Ook in de bouw steeg het aantal banen
Ook in de bouw steeg het aantal banen
Foto: Mike Flynn via Pixabay

De werkgelegenheid in Overbetuwe is vorig jaar sterk gestegen met bijna 12%. Er kwamen 2.580 banen bij. Het aantal banen in Overbetuwe kwam daarmee op 24.630.

Overbetuwe is de gemeente met de relatief hoogste groei van de werkgelegenheid in de provincie Gelderland. Deze groei illustreert de sterkte van de Overbetuwse economie volgens wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder. Dat blijkt uit het jaarlijkse werkgelegenheidsonderzoek van de provincie Gelderland.

Vervoer, opslag en communicatie

De sector vervoer, opslag & communicatie groeide met 1.948 banen (58%). In 2021 was er nog een grote daling in deze sector door corona en het vertrek van het  distributiecentrum van Jumbo. De sterke stijging van het aantal banen komt voornamelijk door de komst van nieuwe bedrijven op Park15 en Fedex op De Aam. De  werkgelegenheid op Park15 steeg ten opzichte van 2021 met 123%. Dit was een toename van 1.250 banen.

Banengroei in veel sectoren

In de periode 2013-2021 was de groei van de werkgelegenheid in Overbetuwe hoger dan gemiddeld in regio Arnhem Nijmegen en provincie Gelderland. Deze groei zette zich dus in 2022 door. Naast de groei in de sector vervoer, opslag & communicatie was er  ook een stijging van het aantal banen (100 banen of meer) in de volgende sectoren:

  • detailhandel/autohandel (+161 banen)
  • gezondheidszorg (+110 banen)
  • zakelijke dienstverlening (+103 banen).

Wethouder Horsthuis-Tangelder:

“Ik ben er trots op dat we over de hele breedte een banengroei in Overbetuwe hebben. Zeker voor de logistieke sector ben ik blij dat we het banenverlies in 2021 dankzij Park15 meer dan goed gemaakt hebben vorig jaar.”

Groei aan vestigingen

In 2022 had Overbetuwe ruim 5.200 vestigingen. Dat zijn er 279 meer dan in 2021, een  groei van 5,7%. Vooral in de sectoren detailhandel/autohandel, bouwnijverheid, zakelijke dienstverlening en vervoer, opslag & communicatie nam het aantal vestigingen toe. De stijging van het aantal vestigingen in Overbetuwe ligt over de periode 2013-2022 gelijk aan de gemiddelde groei in Gelderland.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen