Overbetuwe haalt 100 ton tegels en bestrating op tijdens Steenbreek

Foto: Distelpics, Pixabay

Ruim 100 ton! (100.000 kg) aan tegels en bestrating is er tijdens de tegelruilactie van Steenbreek in Overbetuwe opgehaald. Voor deze tegels zijn ruim 3600 planten in de plaats gekomen.

Met meer dan 215 deelnemende inwoners is deze eerste duurzaamheidsactie een succes.

Tegelruilactie

In de maand april konden inwoners zich inschrijven voor de tegelruilactie, een actie die nogal gewaardeerd werd in Overbetuwe. Per 30×30 cm stenen kon een plant kon worden uitgekozen. Die keuzelijst bestond uit 11 inheemse plantensoorten (planten die van nature hier voorkomen), wat een positief effect heeft op de biodiversiteit. Half mei konden de planten bij de gemeentewerf worden opgehaald en reed de tegeltaxi door de gemeente om de klaargelegde tegels en klinkers op te halen. Met de auto, lopend en zelfs op de fiets zijn de planten door de inschrijvers opgehaald.

“Een fantastisch resultaat, waarin we enthousiaste inwoners zagen die hun tuin groener en daarmee duurzamer wilden maken. De deelnemers waren blij met de plantenkeuze, maar vooral ook de service dat stenen thuis werden opgehaald. Dit alles bij elkaar gaf de meesten net dat extra zetje om ook echt aan de slag te gaan. Het heeft in ieder geval gezorgd voor een stukje bewustwording in het vergroenen van de tuinen. Want onze omgeving groen en duurzaam maken is iets wat we alleen samen kunnen doen”, aldus wethouder Duurzaamheid Rik van den Dam.

Na deze tegelruilactie start komende maand de regentonactie, waar met flinke korting bij twee tuincentra een regenton met toebehoren kan worden aangeschaft. Ook is het vanaf eind mei mogelijk om verschillende subsidies voor duurzaamheid aan te vragen, zoals de subsidieregeling aanschaf regenton en de subsidieregeling aanvraag duurzame activiteiten. Kijk voor meer informatie op www.overbetuwe.nl/duurzaamheid.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen