Geslaagde MONO gastles met wethouder Hol op basisschool De Elstar

Wethouder Wijnte Hol bij de MONO gastles
Wethouder Wijnte Hol bij de MONO gastles
Foto: Gemeente Overbetuwe

Elst – Wethouder Wijnte Hol heette op dinsdag 30 mei de leerlingen van de groepen 8 van de basisschool De Elstar van harte welkom. Hiermee opende hij weer een geslaagde MONO- gastles voor de groepen 8 van basisschool De Elstar in Elst.

Het MONO campagneteam van enthousiaste gastdocenten vertelde de leerlingen waarom deze MONO-gastles zo belangrijk is omdat het gebruik van een mobieltje op de fiets gewoon heel gevaarlijk (en ook duur) is!

‘Stop weg – Stap op’

Zij gingen op een interactieve manier aan de slag met de leerlingen van 10 tot 12 jaar. Met onder andere een leuke quiz leren basisschoolleerlingen het juiste gedrag op de fiets aan ‘Stop weg – Stap op’.

Wethouder Hol gaf aan dat gemeente Overbetuwe het heel belangrijk vindt om samen met het campagneteam actief aan de slag te gaan en gesprekken te voeren met jonge kinderen over het onderwerp MONO. “Helpen jullie mij Overbetuwe verkeersveiliger te maken?”.

MONO is ongestoord onderweg zijn, zonder afleiding van een mobiele telefoon tijdens het fietsen. Met de MONO campagne richten we ons op de doelgroep 10-12 jaar, want juist rond deze leeftijd krijgen veel kinderen hun eerste mobiele telefoon. Daarom is het erg belangrijk om op deze leeftijd kinderen bewust te maken wat de gevolgen kunnen zijn als ze met hun telefoon in de hand gaan fietsen.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen