Onze nieuwe kinderburgemeester heet Kate en komt uit Oosterhout

Kate met links burgemeester Patricia Hoytink-Roubos en rechts kinderburgemeester Thijmen Wien
Kate met links burgemeester Patricia Hoytink-Roubos en rechts kinderburgemeester Thijmen Wien
Foto: gemeente Overbetuwe

Kate Janssen (10 jaar) uit Oosterhout is voor het komende schooljaar gekozen als nieuwe kinderburgemeester. Zij werd maandagochtend 5 juni op haar school, Sam-Sam, verrast met het leuke nieuws door burgemeester Patricia Hoytink-Roubos en de huidige kinderburgemeester Thijmen Wien.

Dit voorjaar reageerden 8 Overbetuwse kinderen uit groep 7 op de vacature van kinderburgemeester. Zij stuurden een sollicitatieformulier waarin ze over zichzelf vertelden, wat zij belangrijk vinden en waarom zij kinderburgemeester willen zijn. De selectiecommissie bestond uit de burgemeester, een raadslid en een beleidsmedewerker. Deze commissie nodigde vijf kinderen uit voor een sollicitatiegesprek.

Bijzondere gesprekken

Naar aanleiding van deze leuke en bijzondere gesprekken is Kate Janssen tot nieuwe kinderburgemeester gekozen. Kate wil zich sterk maken voor een schoner Overbetuwe en de introductie van kinderlintjes voor kinderen die iets bijzonders hebben gedaan. Ze denkt zulke ideeën als kinderburgemeester gemakkelijker uit te kunnen voeren.

Op woensdagmiddag 21 juni nemen we feestelijk afscheid van de huidige kinderburgemeester Thijmen en wordt Kate officieel geïnstalleerd als nieuwe kinderburgemeester. Het motto van Thijmen was ‘Samen buiten’. In zijn jaar als kinderburgemeester stimuleerde hij zoveel mogelijk inwoners, in het bijzonder kinderen en senioren, om meer naar buiten te gaan en samen dingen te doen. In het kader van NL doet heeft Thijmen onder andere de buitenspeelplaats van de Peuteropvang van De Kleine Musketiers opgeknapt, een podcast gemaakt over de huiskamers in Overbetuwe, (over ontmoeten en verbinden) en opent hij binnenkort een nieuwe speeltuin in Oosterhout.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen