Succesvolle eerste reeks “Digitale Weerbaarheid Senioren” afgerond

Foto: gemeente Overbetuwe

Op 1 juni vond de laatste bijeenkomst plaats van de eerste reeks bijeenkomsten genaamd “Digitale Weerbaarheid Senioren” in de Huiskamer van Valburg/Homoet.

De gemeente Overbetuwe is verheugd over de grote belangstelling voor deze bijeenkomsten en kondigt nu een zomerstop aan. Er zullen nog drie bijeenkomsten worden georganiseerd in het najaar, met als doel om senioren te helpen bij het vergroten van hun digitale weerbaarheid (herkennen van online fraude).

Digitale weerbaarheid

De gemeente Overbetuwe hecht veel belang aan het verstrekken van tips en advies aan (seniore) inwoners met betrekking tot digitale veiligheid. Omdat de eerste vijf bijeenkomsten die in het voorjaar zeer goed zijn bezocht, wil gemeente Overbetuwe dit succes voortzetten. In het najaar zullen nog drie bijeenkomsten plaatsvinden in oktober.

In de Week van de Veiligheid (week 41) vinden de drie bijeenkomsten plaats op:

  • Dinsdag 10 oktober in de ‘Huiskamer van Herveld’ van 14.00 tot 16.30 uur, met inloop vanaf 13.30 uur.
  • Donderdag 12 oktober in De Oldenburg in Driel, van 10.00 tot 12.30 uur, met inloop vanaf 9.30 uur.
  • Woensdag 18 oktober in het Wapen van Elst, van 14.00 tot 16.30 uur, met inloop vanaf 13.30 uur.

Deze bijeenkomsten zijn speciaal ontwikkeld om senioren bewust te maken van verschillende vormen van fraude en om hun digitale weerbaarheid te vergroten. Oplichters worden steeds slimmer en bedenken steeds nieuwe manieren om mensen van hun persoonlijke gegevens of bezittingen te beroven. Ze kunnen zich voordoen als verplegers of bankmedewerkers om het vertrouwen van slachtoffers te winnen. Het is belangrijk dat iedereen zich bewust is van deze trucs om te voorkomen dat ze slachtoffer worden.

De gemeente Overbetuwe organiseert deze bijeenkomsten in samenwerking met de politie Oost-Nederland/Gelderland-midden/Rivierenland-West, Blue Professionals en de Huiskamers van Overbetuwe. De eerste vijf bijeenkomsten vonden plaats in de Huiskamers van Randwijk, Zetten, Oosterhout, Het Wapen van Elst en de Huiskamer van Valburg.

Alle bijeenkomsten zijn gratis, maar wel vooraf aanmelden is vereist. Voor meer informatie en aanmeldingen kunnen geïnteresseerden contact opnemen met [email protected] of bellen naar 14 0481.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen