Kate Jansen geïnstalleerd als nieuwe kinderburgemeester Overbetuwe

Elst – Kate Jansen uit Oosterhout is het komende schooljaar de kinderburgemeester van Overbetuwe. Ze is woensdagmiddag 21 juni, in het bijzijn van familie, collegeleden en voorgaande kinderburgemeesters, geïnstalleerd.

Burgemeester Patricia Hoytink-Roubos bedankte de huidige kinderburgemeester Thijmen Wien en sprak vervolgens Kate toe. Daarna werd de ambtsketen omgehangen en was de wisseling van de kinderburgemeester officieel. Een jaar lang zal Kate regelmatig met de burgemeester een aantal officiële gelegenheden bezoeken en komt zij op voor de belangen van kinderen in de Overbetuwe.

Schoner Overbetuwe

Kate wil zich sterk maken voor een schoner Overbetuwe en de introductie van kinderlintjes voor kinderen die iets bijzonders hebben gedaan. Ze denkt zulke ideeën als kinderburgemeester gemakkelijker uit te kunnen voeren. Op maandag 5 juni werd Kate op school verrast met het nieuws dat zij de nieuwe kinderburgemeester van Overbetuwe is.

Kate
Winnaar foto wedstrijd Brent Verweij met Thijmen

Afscheid Thijmen Wien

Woensdagmiddag hebben wij ook feestelijk afscheid genomen van de huidige kinderburgemeester Thijmen Wien. Het motto van Thijmen was ‘Samen buiten’. In zijn jaar als kinderburgemeester stimuleerde hij zoveel mogelijk inwoners, in het bijzonder kinderen en senioren, om meer naar buiten te gaan en samen dingen te doen.

In het kader van NL doet heeft Thijmen de buitenspeelplaats van de Peuteropvang van ‘De Kleine Musketiers’ opgeknapt. Hij heeft een podcast gemaakt over de huiskamers in Overbetuwe, opende een nieuwe speelplaats ‘De Groene Wij’ in Oosterhout en nog veel meer. Ook organiseerde hij een fotowedstrijd met dit thema, Brent Verweij won deze wedstijd.

Bedankt Thijmen voor jouw fantastische inzet en nieuwe kinderburgemeester Kate: heel veel plezier!

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen