Basisschool De Kameleon ontvangt leerzame MONO gastlessen

Gastles MONO Kameleon
Gastles MONO Kameleon
Foto: Gemeente Overbetuwe

Driel – Basisschool De Kameleon heeft op woensdag 21 juni succesvolle MONO-gastlessen ontvangen van de gemeente Overbetuwe. Het MONO campagneteam, bestaande uit enthousiaste gastdocenten, bood de leerlingen van de groepen 8 een leerzame en interactieve les aan over het belang van ongestoord fietsen zonder afleiding van een mobiele telefoon.

Tijdens de gastlessen is duidelijk gemaakt dat het gebruik van een mobieltje tijdens het fietsen afleidt van de aandacht die nodig is in het verkeer. Het MONO campagneteam informeerde de leerlingen op speelse wijze over de mogelijke gevolgen hiervan. Met behulp van een leuke quiz werden basisschoolleerlingen van 10 tot 12 jaar gestimuleerd om het juiste gedrag op de fiets aan te leren met het motto ‘Stop weg – Stap op’.

Gemeente en MONO

De gemeente Overbetuwe hecht veel waarde aan actieve betrokkenheid en gesprekken met jonge kinderen over het onderwerp MONO. Met de MONO campagne richt de gemeente zich specifiek op de leeftijdsgroep van 10 tot 12 jaar. Omdat veel kinderen in deze fase hun eerste mobiele telefoon krijgen. Het is daarom van groot belang om hen bewust te maken van de mogelijke gevolgen van fietsen met een telefoon in de hand.

“Wij zijn erg tevreden over de geslaagde MONO gastlessen op basisschool De Kameleon”, aldus een wethouder Wijnte Hol. “Door op jonge leeftijd de aandacht te vestigen op de risico’s van mobiel gebruik tijdens het fietsen, hopen we bewustwording te creëren en de verkeersveiligheid te bevorderen. We willen kinderen aanmoedigen om MONO te zijn en ongestoord onderweg te gaan, zonder afleiding van hun mobiele telefoon.”

Met de MONO campagne wil de gemeente Overbetuwe ook in de toekomst blijven investeren in voorlichting en bewustwording over dit belangrijke onderwerp. Door samen te werken met scholen en betrokken instanties wil de gemeente het verkeersgedrag van jongeren positief beïnvloeden en een veilige fietsomgeving creëren. De MONO campagne wordt uitgevoerd door bureau Kragten en gefinancierd vanuit het educatie van de Provincie Gelderland.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen