Duurzaamheidskeet nieuw informatiepunt voor gemeente Overbetuwe

Wethouder Rik ontvangt de sleutel van de duurzaamheidskeet
Wethouder Rik ontvangt de sleutel van de duurzaamheidskeet
Foto: Gemeente Overbetuwe

Elst – De Duurzaamheidskeet van Overbetuwe is officieel in gebruik genomen. Tijdens een regentonnenactie speciaal voor huurders van Vivare in de Koninginnebuurt en Rozenkamp in Elst werd de sleutel door de jonge ontwerpers van de keet symbolisch overhandigd aan wethouder Rik van den Dam.Duurzaamheidskeet

Dat de keet past bij het thema Duurzaamheid blijkt onder andere uit het hergebruik van materialen en meubels. In het rijdende informatiepunt kunnen inwoners allerlei gratis informatie vinden over duurzame energie, isolatie van de woning en subsidieregelingen. Maar ook praktische tips en inspiratie opdoen over het vergroenen en verduurzamen van bijvoorbeeld de tuin, het goed scheiden van afval of hergebruik van materialen. Aan de kinderen is ook gedacht in de Duurzaamheidskeet. Zij kunnen er terecht voor een kleurplaat.

DuurzaamheidskeetRijdend informatiepunt

De Duurzaamheidskeet van Overbetuwe, een rijdend informatiepunt, is officieel in gebruik genomen. De sleutel werd door de jonge ontwerpers van de keet symbolisch overhandigd aan wethouder Rik van den Dam.

“Het duurzaam maken van onze leefomgeving is een plan voor de lange termijn. Door jongeren mee te laten denken over de uitstraling van deze keet boren we nieuwe inspiratie en creativiteit aan. Het is belangrijk dat ook zij gehoord worden. Tenslotte zijn zij het geluid van de toekomst.”

De komende jaren is de mobiele keet op verschillende markten, wijken, buurten en evenementen te bezoeken. Daarnaast is het ook mogelijk dat het rijdende informatiepunt bij activiteiten in buurten en wijken wordt geplaatst. Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem dan contact op via [email protected].

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen