50 Oekraïense vluchtelingen in augustus in voormalig Lingehotel Elst

Voormalig Lingehotel wordt vluchtelingen opvanglocatie
Voormalig Lingehotel wordt vluchtelingen opvanglocatie
Foto: Overbetuwe Nieuws

Elst – Rond half augustus nemen naar verwachting de eerste Oekraïense vluchtelingen hun intrek in het voormalige Lingehotel in Elst. Op de locatie aan de Dorpsstraat worden tijdelijk zo’n 50 Oekraïense vluchtelingen opgevangen.

Aanvankelijk zou het pand begin mei al in gebruik worden genomen. Vanwege vertraging in de voorbereidingen is dit opgeschoven naar augustus.

Opvang noodzakelijk

De opvang van deze vluchtelingen is nog altijd noodzakelijk. De situatie in Oekraïne is schrijnend en de oorlog woedt nog in alle hevigheid. Burgemeester Hoytink-Roubos vindt het belangrijk dat de gemeente Overbetuwe haar verantwoordelijkheid neemt en een bijdrage levert in het bieden van een veilig onderkomen. Met het opvangen van de circa 50 vluchtelingen in Elst voldoet Overbetuwe ook aan de opdracht (taakstelling) van het Rijk om in totaal 136 Oekraïense vluchtelingen op te vangen. Sinds mei 2022 worden er ruim 80 mensen opgevangen in Zetten.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen