KRFT gaat MFC Wanmolen ontwerpen

Foto: Overbetuwe Nieuws

Zetten – Architectenbureau KRFT is als winnaar uit de bus gekomen bij de aanbesteding voor het ontwerpteam. Samen met ingenieursbureau abtWassenaar, constructeur Lüning en bouwkostenadviseur BBN. In totaal hebben 19 architectenbureaus zich ingeschreven.

KRFT is geselecteerd op basis van een ontwerpvisie en een plan van aanpak. Architecten Thomas Dieben en Oscar Vos gaan het ontwerpteam leiden.

Paviljoen in het park

In de visie zet KRFT de verbinding tussen gebouw en Schweitzerpark centraal. Het staat als een alzijdig paviljoen in het park. Belangrijk is de keuze om de constructie van de sporthal als geheel te laten staan en zo invulling te geven aan circulair bouwen. Om de zaal heen komen nieuwe vleugels met breed zicht op het park. Er worden zoveel mogelijk natuurlijke, bio-based materialen toegepast en het gebruik van lokale (bouw)materialen in de omgeving wordt onderzocht. Met het plan wordt tevens bijgedragen aan biodiversiteit en de klimaatadaptatie.

Samen ontwerpen met gebruikers en omwonenden

Er is nu alleen nog maar een visie, nog geen ontwerp. Het opstellen van het voorontwerp gaat samen met de gebruikers gebeuren en gaat in juli van start. We betrekken omwonenden op tijd in het proces en ook zij kunnen reactie geven voordat het ontwerp definitief wordt.

Het project en de planning

Het MFC Wanmolen wordt een ontmoetingsplek voor jong en oud. Met een sporthal, bibliotheek, ontmoetingsruimte/café, ruimte voor verenigingen, jongeren en eerstelijnszorgpartijen. Zo krijgt de Wanmolen straks nog meer betekenis voor Zetten en omgeving. Het ontwerp moet begin 2024 klaar zijn. In de tweede helft van 2024 staat de sloop van het huidige gebouw gepland en volgens deze planning is het MFC Wanmolen eind 2025 klaar.

Bron: gemeente Overbetuwe

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen