Plan voor bouw 130 flexwoningen in Elst-Zuid

Foto: Tierra Mallorca on Unsplash

Elst – Burgemeester en wethouders van de gemeente Overbetuwe hebben dinsdag besloten om de Vinkenhof in Elst-Zuid aan te wijzen als voorkeurslocatie voor de bouw van 130 flexwoningen.

Zo wil het college op korte termijn het grote tekort aan betaalbare woningen terugdringen voor starters, jongeren, statushouders en andere spoedzoekers. Als de gemeenteraad in september instemt met de locatie, onderzoekt de gemeente verder of het plan haalbaar is. Met woningcorporatie Vivare en een eventuele marktpartij gaat de gemeente afspraken maken over de verhuur van de woningen. Het streven is de woningen in de loop van 2024 op te leveren. De flexwoningen in de Vinkenhof blijven minimaal 15 jaar staan.

Flexwoningen snel te realiseren

Flexwoningen zijn volwaardige woningen die je kunt verplaatsen, stapelen, schakelen of splitsen. Daarnaast is één van de volgende punten tijdelijk: de woning zelf, de bewoning of de locatie. Omdat de woningnood zo hoog is, stimuleert het Rijk de bouw van flexwoningen. Via een vergunningprocedure kan de gemeente tijdelijk afwijken van het bestemmingsplan. Doordat er geen nieuw bestemmingsplan nodig is, kunnen flexwoningen sneller worden gerealiseerd dan permanente bouw.

Gemeente wil flexwoningen op meer locaties

De gemeenteraad verzocht het college eerder om locaties te zoeken voor flexwonen. Afgelopen jaar inventariseerde het college mogelijke locaties. Van de 16 onderzochte locaties kwam de  Vinkenhof als meest kansrijk en geschikt naar voren.

Wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder:

“Ik ben blij dat we nu een eerste locatie verder kunnen gaan verkennen. De komende jaren willen we  in snel tempo meer flexwoningen bouwen. Zodra de eerste flexwoningen in de Vinkenhof er  staan, geven we ook aan corporaties en andere marktpartijen de kans om zelf met een locatie te  komen en daarmee aan de slag te gaan.”

Bijeenkomst voor omwonenden en woningzoekers De gemeente organiseert op donderdag 13 juli in De Hucht in Elst een informatiebijeenkomst voor omwonenden en woningzoekers.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen