Koninklijke Erepenning voor de Nederlandse Bouvier Club

Foto: Gemeente Overbetuwe

Heteren – Loco-burgemeester Dimitri Horsthuis-Tangelder heeft op zaterdag 8 juli de Koninklijke Erepenning uitgereikt aan de Nederlandse Bouvier Club (NBC) ter gelegenheid van hun 100-jarig jubileum. De feestelijke uitreiking vond plaats bij Manege de Fruithof in Heteren tijdens een speciaal showweekend ter ere van het jubileum.

Verschillende Nederlandse en buitenlandse deelnemers waren aanwezig bij dit evenement. Heteren werd gekozen als locatie vanwege de diversiteit aan deelnemers en de reistijden. De uitreiking door de loco-burgemeester van Overbetuwe was mede namens de burgemeester van Amsterdam.

De Nederlandse Bouvier Club

De NBC, opgericht op 23 april 1923 en gevestigd in Amsterdam, telt 460 leden. De vereniging heeft als doel de gezondheid en het welzijn van het Bouvier-ras te behouden, verbeteren en bevorderen. Dit doen ze onder andere door het organiseren van showweekenden met demonstraties en keuringen.

Koninklijke Erepenning

De Koninklijke Erepenning is een belangrijk ereteken dat wordt toegekend aan verenigingen, stichtingen, instellingen en sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering van de koning voor de buitengewone prestaties van de betreffende organisatie. Een aanvraag voor de Erepenning kan alleen via de gemeente lopen en kan worden ingediend bij een 50-jarig jubileum of een veelvoud van 25 jaar.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen