Lezen en schrijven moeilijk? Volg de gratis cursus ‘In je kracht’

Foto: Jan Hennemann via Pixabay

Elst – Vind je lezen en schrijven moeilijk? Ben je bang om fouten te maken? Schaam je jezelf hiervoor? Je bent niet de enige. Ongeveer 2,5 miljoen Nederlanders hebben moeite met lezen, rekenen en het gebruiken van een computer of smartphone.

De gemeente Overbetuwe heeft Forte Welzijn gevraagd om inwoners uit de gemeente hierbij te helpen. Dit doet Forte onder andere met de gratis cursus ‘In je kracht’. Forte kijkt samen naar wat je goed kan en wat je wil leren.

Gratis cursus ‘In je kracht’

Dit doet Forte tijdens de gratis cursus ‘In je kracht’. Tijdens de cursus vertelt iemand over zijn ervaring met leren lezen en schrijven. Je leest bijvoorbeeld een moeilijke brief of schrijft een WhatsApp bericht. Je gaat op bezoek bij de Bibliotheek. En krijgt informatie over leren bij Rijn IJssel. Wat je leert bepaal je samen met de anderen in de groep. Ontdek dat leren best leuk is!

De cursus begint op dinsdag 26 september van 19.00 tot 21.30 uur In totaal zijn het elf avonden en het duurt tot en met de kerstvakantie. De cursus wordt gegeven in de Wieken aan de Prinses Irenestraat 49 in Elst. Er zijn maximaal tien mensen, zodat er genoeg aandacht is voor jou. De cursus wordt gegeven door getrainde vrijwilligers. Deze vrijwilligers hebben een training gevolgd en worden hierbij geholpen door een medewerker van Forte Welzijn.

Wil jij meehelpen?

Wil jij mensen helpen meer zelfvertrouwen te krijgen in taal? Geef je dan op als vrijwilliger. In september volg je vier woensdagavonden een training om jou de juiste tools te geven. Heb je vragen of wil je je direct aanmelden? Neem dan contact op met Hermien auf der Haar van Forte Welzijn. Geef je nu op voor de cursus of stel je vraag aan Hermien auf der Haar van Forte Welzijn. Je kunt haar bereiken via 06 82 63 42 12 of [email protected] 

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen