Waarschuwing: Blauwalg in water rondom Ceintuurbaan Elst

Blauwalg in het water rondom Centuurbaan
Blauwalg in het water rondom Centuurbaan
Foto: Gemeente Overbetuwe

Elst – Zwemmerswaarschuwing: In het water rondom de Ceintuurbaan in Elst zit blauwalg. Donderdag 20 juli plaatste de gemeente waarschuwingsborden. Blauwalg is gevaarlijk voor de gezondheid voor mens en dier.

Wat doet blauwalg met je?

Sommige blauwalgen zijn giftig. Blauwalgen geven huidirritatie en als je blauwalg binnen krijgt kan dat maag-en darmklachten veroorzaken. Vooral kleine kinderen zijn kwetsbaar en stoppen onbewust dingen (ook blauwalgen) in hun mond.

Wat is blauwalg?

Blauwalgen (ook wel cyanobacteriën genoemd) zijn microscopisch kleine organismen die overal ter wereld voorkomen in zoet water. Overmatige groei van blauwalg is een teken dat het niet goed gaat met de waterkwaliteit en de natuur die daarvan afhankelijk is.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen