Voortgang woningbouwplan weiland in Driel Zuid-oost / Biezenkamp

Foto: Gemeente Overbetuwe

Driel – De gemeente Overbetuwe gaat het weiland aan de Dorpsstraat ontwikkelen tot een nieuwe wijk. Op deze manier willen ze beter aan de woonbehoefte in Driel voldoen.

In een nieuwsbrief werd het laatste nieuws rond het woningbouwplan in Driel Zuid-oost / Biezenkamp bekend gemaakt.

Bestemmingsplan en onderzoeken

De gemeente is samen met ontwikkelaar Van Wanrooij bezig het bestemmingsplan op te stellen voor de bouw van ongeveer 130 woningen en de nieuwbouw voor basisschool De Meeuwenberg. In dit bestemmingsplan leggen ze vast dat ze de grond voor dit nieuwe doel willen gebruiken. Een groot deel van de onderzoeken die hiervoor nodig zijn, is inmiddels klaar. Het onderzoek naar geurhinder vraagt nog aandacht. Hierover is de gemeente in gesprek met het betrokken bedrijf om samen te komen tot een oplossing.

De gemeente wil het bestemmingsplan graag eind dit jaar afronden. Je kunt straks reageren op het bestemmingsplan. De gemeente laat nog weten wanneer dat is. De gemeenteraad stelt het bestemmingsplan in 2024 vast.

weiland
Foto: Gemeente Overbetuwe

Basisschool De Meeuwenberg

Voor de basisschool hebben ze een voorlopig ontwerp gemaakt. Dit is in de school gepresenteerd aan ouders en kinderen. Men is enthousiast! De volgende stap is om een definitief ontwerp te maken en de bouwvergunning aan te vragen. Na de zomer verwachten ze te weten wanneer het definitieve ontwerp gemaakt kan worden. De bouwvergunning kan pas verleend worden als het bestemmingsplan klaar is.

Dorpsstraat en verkeer

Eind vorig jaar en begin dit jaar zijn er twee bijeenkomsten geweest met bewoners van de Dorpsstraat en Molenstraat over verkeersmaatregelen voor de Dorpsstraat. Deze maatregelen moeten helpen om de Dorpsstraat verkeersveiliger te maken. Adviesbureau Mobycon heeft de reacties uit de bijeenkomsten verwerkt in een rapport. Dit gaan ze doen:

  • Ze gebruiken het verkeersrapport om in 2024 een nieuw ontwerp voor de Dorpsstraat uit te werken.
  • In 2024 maken ze ook een verkeersplan voor Driel. Dit doen ze in goed overleg met bewoners.
  • Vooruitlopend op het verkeersplan volgt een vooronderzoek naar een mogelijke rondweg in Driel.
  • De gemeente neemt dit jaar alvast een paar kleinere maatregelen die de verkeersveiligheid moeten vergroten, zoals nieuwe borden voor een parkeerverbod, stopverbod, inhaalverbod en de maximumsnelheid en tekens op het wegdek.

Nieuwe bewonersavond

In het najaar wil de gemeente weer een bewonersavond organiseren over de voortgang van het plan. Ze praten je dan graag bij over het woningbouwplan, het ontwerp van de school, de verkeersmaatregelen en het bestemmingsplan. Wanneer deze avond is, wordt nog bekend gemaakt.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen