‘Te luid (geluid) is uit’ voor motorrijders in Overbetuwe

Wethouder Rik op de Rijndijk
Wethouder Rik op de Rijndijk
Foto: Gemeente Overbetuwe

Met de campagne ‘Te luid is uit’ vraagt Overbetuwe in samenwerking met Motoractiegroep MAG aandacht voor motorrijders die teveel geluid maken op de Rijndijk. Mensen ervaren overlast door motorrijders die te veel geluid maken. Steeds meer motorrijders zijn zich daarvan bewust.

Met het mooie weer zijn de stalen rossen uit de stalling gehaald om te touren langs de dijken. Om de eventuele overlast te beperken wordt de motorrijder gevraagd rekening te houden met de omgeving.

Rust zonder overlast

Wethouder Rik van den Dam vindt de actie belangrijk. “Iedereen moet kunnen recreëren in onze gemeente zonder het veroorzaken van overlast. Met deze campagne geven we motorrijders de ruimte, maar laten we ze ook rekening houden met andere gebruikers en omwonenden.”

Campagne

We leven met bijna 18 miljoen mensen op een heel klein stukje wereld. Er vliegen vliegtuigen overheen, er rijden treinen en auto’s, er wordt gemaaid en geklust, er wordt van de zon genoten en gerust. En er wordt motorgereden. Dat moet allemaal kunnen. Voorwaarde is wel dat iedereen zoveel mogelijk rekening met z’n omgeving houdt.

In de campagne ‘Te luid is uit’ worden de motorrijders gevraagd om bij hun ritten rekening met de omgeving te houden en om eventuele overlast zoveel mogelijk te beperken. De organisatie hiervan onderschrijft het belang van handhaving op de motorrijders die in eerste instantie verantwoordelijk zijn voor de ervaren overlast. Zowel door rijgedrag als door het ontbreken van dB-killers of het rijden met niet voor weggebruik of de betreffende motor goedgekeurde uitlaten.

Steeds meer motorrijders schroeven hun dB-killers weer in hun uitlaten. Een groeiend aantal motorrijders vervangt te luide uitlaten weer door het standaardmodel. Toerclubs besluiten dijkwegen te mijden. Steeds meer motorrijders rijden bewust. Doe mee. Alleen dan kunnen motorrijders met z’n allen overal blijven rijden.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen