World Cleanup Day, doe mee!

Foto: Marta Ortigosa via Pexels

Elst – Op zaterdag 16 september is het weer zover: World Cleanup Day! Op deze dag ruimen we samen mogelijk zwerfafval op! World Cleanup Day is een van de grootste burgerbewegingen van onze tijd en verenigt 191 landen over de hele wereld voor een schonere planeet. Ook in Elst kan je meedoen aan de opruimacties.

Op deze dag komen vrijwilligers en partners over de hele wereld opnieuw samen om onze planeet van afval te ontdoen – door zwerfvuil en slecht beheerd afval op te ruimen van onze stranden, rivieren, bossen en straten.

Meedoen is heel eenvoudig:

  1. Nodig buren, vrienden of andere enthousiastelingen uit om mee te helpen uww wijk of straat vrij van zwerfafval te maken op zaterdag 16 september 2023. Of kom om 9.30  naar het centrale verzamelpunt bij Jumbo Elst Westeraam. Daar starten de Zwerfafvalbrigade Elst Schoon en kinderburgemeester Kate Jansen om zwerfafval op te ruimen. Voor de eerste 10 deelnemers is een afvalgrijper te leen.
  2. Als je in jouw eigen wijk het zwerfafval op gaat ruimen spreek dan de plaats en een start en eindtijd af.
  3. Stuur voorafgaand een mail naar [email protected] (vóór 7 sept) en vertel: Wie je bent: naam, adres en telefoonnummer. Hoeveel volwassenen en kinderen er meedoen en waar je zwerfvuil wilt gaan opruimen: wijk of straten.
  4. Houd jouw brievenbus in de gaten want de gemeente brengt vooraf een aantal blauwe vuilniszakken om te gebruiken. Deze kun je verdelen onder de leden van jouw team.
  5. Plaats een verzoek tot ophalen van de volle zwerfvuil afvalzakken in de Fixi-app of mail naar [email protected].
  6. Na afloop van de opruimactie leest de zwerfafvalbrigade graag jouw bevindingen in een mail via [email protected]. Eventueel met foto en korte uitleg hoe de actie verlopen is. Bv hoeveel mensen er uiteindelijk hielpen. Uit hoeveel gevulde zakken de opbrengst bestond. Wat er met het afval is gedaan.

Meer informatie

In Elst is het centraal verzamelpunt is bij Jumbo Elst Westeraam. Het zwerfafval wordt verzameld van 9.30 tot 10.30 op zaterdag 16 september. Zwerfafvalbrigade Elst Schoon m.m.v. Kinderburgemeester Kate Jansen. Maar ook in andere plaatsen in Overbetuwe zijn er zwerfafvalbrigades waar je je bij kunt aansluiten. Ook een buurtactie is meer dan welkom.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen