Overbetuwe geeft prioriteit aan woningbouwplannen in Driel en Elst

Woningbouwplannen Elst en Driel krijgen prioriteit
Woningbouwplannen Elst en Driel krijgen prioriteit
Foto: Angelo Esslinger via Pixabay

Elst/Driel -Overbetuwe geeft een prioritaire status aan twee woningbouwplannen in Driel en Elst. Het gaat om 38 koopwoningen in het bouwplan Verlengde Rijnstraat Driel en 175 koop en huurwoningen in Lingezicht Elst fase 2.

Dit laatste plan wordt gecombineerd met  Lingezicht Elst fase 1, dat al in ontwikkeling is en circa 200 woningen telt. De prioritaire  status betekent dat de gemeente beide ontwikkelaars helpt bij de uitwerking van de  plannen, met de ambitie om in 2026 te starten met de bouw. Daarbij brengt de  gemeente bijvoorbeeld de mogelijkheden in beeld voor maatregelen die nodig zijn voor  aansluiting op het stroomnet.

Groot deel betaalbare woningen

Het bouwplan in Driel is een initiatief van Spark Conceptontwikkeling. De woningen  liggen ten zuidwesten van de Breekenhof en creëren een overgang naar het landschap  aan de westkant. Van de 38 koopwoningen zijn er 16 met een prijs tot 250.000 euro, een prijsklasse waarin woningen extra hard nodig zijn.

Het bouwplan Lingezicht Elst van ontwikkelaar Jansen Bouwontwikkeling verbindt de wijk Westeraam en Park Lingezegen met elkaar. Langs de Linge komt een mix van  koop- en huurwoningen. De woningen van fase 2 sluiten aan op de woningen van de  eerste fase. Van de 175 extra woningen wordt 2/3 in het betaalbare segment gebouwd, waarvan 30% sociale huurwoningen. Voor de sociale huurwoningen heeft Jansen Bouwontwikkeling afspraken gemaakt met Vivare.

‘Oplossingen onderzoeken’

Wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder van bouwen en wonen: “Ik ben blij dat we er  weer 213 woningen in Overbetuwe bij krijgen, waarbij de meerderheid betaalbaar is. Door het volle stroomnet is het helaas niet vanzelfsprekend dat deze woningen in 2026 op het elektriciteitsnetwerk kunnen worden aangesloten. Toch willen wij het belang van woningbouw blijven benadrukken en projecten blijven prioriteren. We zijn in gesprek met  de netbeheerder en onderzoeken mogelijke oplossingen.”

Nu al 1650 woningen gepland

Met de nieuw geplande woningen komt het woningbouwprogramma van de gemeente Overbetuwe tot 2030 uit op 1.652 nieuwe huizen. Ruim de helft hiervan zijn woningen in  het betaalbare segment en bijna 30% is sociale huur. In totaal gaat het om 26 plannen, waarbij de start bouw van de meeste woningen vóór 2026 gepland is.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen