Zet je groene vingers in en adopteer een stukje natuur in Overbetuwe

Adopteer groen van de gemeente
Adopteer groen van de gemeente
Foto: Rommel Diaz via Pixabay

Ben jij gepassioneerd over tuinieren? Of vind je het leuk om samen met je buren bij te dragen aan het onderhoud van het openbare groen? Goed nieuws voor jou!

De boomspiegels (de groene perken rondom bomen), openbare groenstroken en geveltuintjes (groenstroken direct aan de gevel van gebouwen) zoeken groene vingers. Het ‘Vergeten Plantseizoen’ is begonnen met een tweede actie: adopteer een boomspiegel, een stukje openbaar groen, of een geveltuintje.

Doe mee en meld je aan vóór zondag 24 september om een groen stukje in jouw buurt te adopteren!

Groen Adopteren

Hou je van tuinieren? Of vind je het leuk om alleen of samen met buren een stuk openbaar groen te onderhouden? Dat is fantastisch, want onze boomspiegels (perkje rondom een boom), openbaar groen en geveltuintjes (strookje groen dat direct aan de gevel van een gebouw ligt) zoeken groene vingers. Tijdens het ‘Vergeten Plantseizoen’ start de gemeente deze actie: adopteer een boomspiegel, een stukje openbaar groen of een geveltuin.

Tegelruilen

Zijn al die tegels in de tuin wel nodig? In het najaar kan je bij de gemeente Overbetuwe jouw tegel(s) gratis inruilen voor planten. Geef aan hoeveel tegels je in wilt ruilen, welke planten je wilt en of je straatzand komt inleveren. Voor deze actie moet je je wel aanmelden met dit aanmeldformulier. Dit kan tot en met 24 september.

Aanmelden groen adopteren

Meld je aan om een stukje groen in jouw buurt te verzorgen. Jij adopteert een boomspiegel, openbaar groen of geveltuintje. Aanmelden kan tot en met 24 september via deze link.

Paaltje, planten en tegels ophalen

Heb je je vóór 24 september aangemeld en is jouw aanvraag goedgekeurd? Dan kun je op zaterdag 7 oktober tussen 8:00 en 14:00 uur een paaltje, de bestelde planten, tegels en straatzand ophalen bij de gemeentewerf aan de Korte Helster 1 in Elst. Het paaltje kun je in de grond slaan om te laten zien dat het stukje groen is geadopteerd.

De voorwaarden en kosten

Je kunt alleen of samen met je buren een stuk openbaar groen adopteren en onderhouden, bijvoorbeeld een binnenhofje of een groenstrook in jouw buurt. Je kunt ook een boomspiegel of geveltuin adopteren. Het openbare groen blijft eigendom van de gemeente, maar het adopteren ervan is gratis. Je ontvangt een informatiepaaltje van de gemeente dat je in jouw adoptiegroen kunt plaatsen om te laten zien dat het is geadopteerd. Het onderhoud en andere benodigdheden zijn echter voor jouw eigen rekening.

Voorwaarden en Aanvragen

Als je actief wilt bijdragen aan het onderhouden van een stukje gemeentegroen, kun je een aanvraag indienen voor groenadoptie via het inschrijfformulier. Als je samen met een groep wilt adopteren, dien je één persoon aan te wijzen als aanspreekpunt en laat die persoon het aanvraagformulier invullen. Houd er rekening mee dat er voorwaarden verbonden zijn aan de samenwerking met de gemeente Overbetuwe voor het adopteren van openbaar groen, waar je je aan moet houden. Doe mee en laat jouw groene vingers de natuur in Overbetuwe laten bloeien!

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen