Gemeente voornemens grond bij Grifttunnel te verkopen aan ProRail

Foto: Google maps

Elst – De gemeente Overbetuwe is van plan om een aantal strookjes grond, gelegen rondom de Grifttunnel te Elst, te verkopen aan de aangrenzende eigenaar ProRail.

De verkoop maakt onderdeel uit van een ruil. Dit betekent dat ProRail ook een stuk grond aan de gemeente verkoopt. Deze ruil helpt bij het verbeteren van de omgeving en dient voor de afronding van de infrastructuur bij de spoorwegovergang Rijksweg Noord. De strookjes grond zijn bij het Kadaster bekend als gemeente Elst, sectie N, nummers 5229, 2665 en 324.

Enige serieuze gegadigde

Naar oordeel van de gemeente is ProRail de enige serieuze gegadigde die in aanmerking komt voor de aankoop van deze gemeentegrond. Dit, omdat: de strookjes grond direct grenzen aan de grond van ProRail, en de grenzen (beheer en eigendom) gelijk aan elkaar dienen te zijn. De gemeente heeft bij haar oordeel getoetst aan de objectieve, redelijke en toetsbare voorwaarden. Hieruit is gebleken dat er slechts één serieuze kandidaat is. Bij deze beslissing heeft de gemeente een ruime hoeveelheid van de beslissingsruimte.

Wanneer kun je reageren?

Als jij van mening bent dat ook jij in aanmerking komt voor de aankoop van deze strookjes grond, dan kun je binnen 20 dagen na het verschijnen van dit bericht, dus vóór 29 september 2023, dit aan de gemeente Overbetuwe kenbaar maken.

Stuur dan een gemotiveerd bericht naar:

Digitaal: [email protected]

Per post: Gemeente Overbetuwe

  • t.a.v. A. Bardash
  • team Strategie & Projecten
  • Postbus 11
  • 6660 AA Elst.

Schrijf op de envelop: “Verkoop bij de Grifttunnel in Elst”.

Of je start een kortgedingprocedure bij de voorzieningenrechten van de rechtbank Gelderland, locatie Arnhem.

Te late reactie

In geval de gemeente niet tijdig een gemotiveerd bericht ontvangt, dan vervallen al je rechten om tegen deze verkoop in te gaan. Gemeente Overbetuwe en koper zouden dan onredelijk worden benadeeld wanneer, na verloop van de deadline, alsnog tegen de verkoop wordt opgekomen.

De gemeente publiceert het plan voor de verkoop op overbetuwe.nl en in Hét Gemeentenieuws. Met dit bericht geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen