Week van de Veiligheid: Veiligheidsplein

Foto: Gemeente Overbetuwe

Elst – Tijdens de week van de veiligheid organiseert de gemeente verschillende activiteiten rondom het thema veiligheid. De week van de veiligheid is van 8 tot en met 15 oktober.

  • Met als hoogtepunt het Veiligheidsplein.
  • Bijeenkomsten digitale weerbaarheid voor senioren.
  • Leer veilig internetten voor mensen met een licht verstandelijke beperking.
  • DriveXperience voor jongeren en een voor senioren.

Veiligheid is voor iedereen belangrijk. Je wilt toch ook met een fijn gevoel over straat gaan, weten hoe je zelf en anderen kunt beschermen? Gemeente Overbetuwe presenteert daarom vol trots: de ‘Week van de Veiligheid’. Een week lang van 8 tot en met 15 oktober staat veiligheid bovenaan. Het is een kans voor ons allemaal om te leren en te zien hoe we samen de buurt nog veiliger kunnen maken. Want veiligheid maken we samen.

Veiligheidsplein

Kom naar het hoogtepunt van de week naar het Veiligheidsplein op zaterdag 14 oktober van 10.30 tot 16.00 uur op het Europaplein in Elst. Hier kun je van alles zien en doen. Je kunt bijvoorbeeld zien hoe de brandweer werkt, of leren wat te doen bij een ongeluk.

Veel hulpdiensten zijn er zoals politie, brandweer, ambulance, eerste hulp en nog veel meer. Ze laten spectaculaire demonstraties zien, vertellen over veiligheid en geven advies. Kinderen mogen in echte auto’s van de brandweer, ambulance en politie zitten. En springen in het ambulance springkussen. Jongeren kunnen een computerspel Cyber24 spelen. En ruiken hoe xtc ruikt. Dronken achter het stuur? Ervaar in een speciale auto hoe het is als je rijdt terwijl je iets gedronken hebt. En herken je een drugslab? Kom het ruiken! Er is nog veel meer te doen voor iedereen, jong en oud. Dus, komt ook! Koffie, thee en frisdrank met koek en fruit staat voor je klaar met leuke veiligheidsgadgets.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen