Week van de Veiligheid: DriveXperience voor jong en oud

Foto: Gemeente Overbetuwe

Elst – Tijdens de week van de veiligheid organiseert de gemeente verschillende activiteiten rondom het thema veiligheid. Een week lang van 8 tot en met 15 oktober staat veiligheid bovenaan. In deze periode worden twee praktijk dagen DriveXperience gehouden. Of je nu een jonge autorijder bent of al jaren achter het stuur van een auto zit, deze praktijk dagen zorgen voor meer inzicht en ervaring.

DriveXperience voor jonge autorijders

Op zondag 8 oktober van 9:00 tot 16:30 uur vindt een gratis praktijk dag The DriveXperience voor jonge autorijders plaats. Op deze praktijk dag testen jonge autorijders tot 25 jaar zichzelf en vergroten hun kennis. Het is een heel afwisselende en leerzame praktijk dag met autorijden en noodstop maken op een slipbaan.

De deelnemers wisselen in groepsgesprekken onderling ervaringen uit en praten samen over een veilige, relaxte en verantwoorde deelname aan het verkeer. Ook het verstandig omgaan met alcohol en drugs wordt besproken en het omgaan met verschillende apparaten in de auto. Ben je een jonge autorijder tot 25 jaar en in het bezit van een rijbewijs? Meld je dan gauw aan!

Praktijkdag The DriveXperienceDriveXperience voor senioren autorijders

Op zondag 15 oktober van 09:00 uur 16:00 uur vindt een gratis praktijk dag The DriveXperience voor senior autorijders plaats. Op deze praktijk dag testen senior autorijders van 65 jaar en ouder zichzelf en vergroten hun kennis. De ervaringen delen zij met andere senioren die meedoen.

Door zelf achter het stuur te zitten ervaren de deelnemers hoe het voelt in het huidige verkeer deel te nemen. Gaat het rijden nog steeds net zo soepel als vroeger? Het verkeer verandert voortdurend en er komen nieuwe regels bij. Herkent de senior die en kan daarmee goed omgaan? Bent u 65 jaar of ouder en in het bezit van een geldig rijbewijs? Doe dan mee!

Meer informatie

Deze praktijk dagen zijn gratis en inclusief lunch. Locatie is de gemeentewerf Elst, Korte Helster 1 in Elst. Meld je dan aan via DriveXperience (vol is vol). Je hoeft geen eigen auto mee te nemen, want Broekhuis Opel stelt auto’s beschikbaar.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen