Week van de Veiligheid: Veilig op het internet

Foto: Pexels

Elst – Tijdens de week van de veiligheid organiseert de gemeente verschillende activiteiten rondom het thema veiligheid. De week van de veiligheid is van 8 tot en met 15 oktober. Op maandag 9 oktober wordt een bijeenkomst ‘Veilig op het Internet’ gehouden.

Veiligheid is voor iedereen belangrijk. Je wilt toch ook met een fijn gevoel over straat gaan, op het internet gaan, weten hoe je zelf en anderen kunt beschermen? Gemeente Overbetuwe presenteert daarom vol trots: de ‘Week van de Veiligheid’. Een week lang van 8 tot en met 15 oktober staat veiligheid bovenaan. Het is een kans voor ons allemaal om te leren en te zien hoe we samen de buurt nog veiliger kunnen maken. Want veiligheid maken we samen.

Veilig op het internet

Wil je leren hoe je veilig op het internet kunt zijn? Kom dan naar een speciale bijeenkomst. Deze is makkelijk te begrijpen. De gemeente Overbetuwe organiseert dit samen met Lieke Derksen, de politie en Blue Professionals.

Ze praten over dingen zoals:

  • Hoe je op moet letten bij praatjes van vreemden.
  • Hoe je veilig kunt praten op het internet.
  • Wanneer je de deur wel of niet moet openen in de avond.
  • Veilig omgaan met geld en wachtwoorden.
  • Veilig spelletjes spelen op het internet.
  • Hoe je jouw computer veilig houdt.
  • Hoe je nep-berichten op WhatsApp herkent.
  • Veilig nieuwe vrienden ontmoeten die je online hebt leren kennen.
  • Veilig zijn met foto’s en filmpjes die jeu online zet.

Je mag ook vragen stellen. De wijkagent geeft ook tips.

Meer informatie

Wil je komen? Meld je aan door een mailtje te sturen naar [email protected]. Neem ook een vriend of vriendin mee als u denkt dat het voor hem of haar ook handig is. Laat weten met hoeveel mensen je komt. De bijeenkomst begint om 19:00 uur. De burgemeester, Patricia Hoytink-Roubos, heet iedereen welkom. Er is koffie en thee vanaf 18:30 uur in De Wieken.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen