112

“Laat u niet neppen tijdens het appen”

Foto: Wilma van Dinter

Driel – Tijdens de Week van de Veiligheid, vond donderdagochtend, 12 oktober in De Oldenburg in Driel de zevende bijeenkomst ‘Digitale Weerbaarheid Senioren’ plaats.

De gemeente Overbetuwe organiseert deze informatieve bijeenkomsten, speciaal ontwikkeld voor de seniore doelgroep, samen met de politie, Blue Professionals en de Huiskamers van Overbetuwe.

Het kan iedereen overkomen

Om de digitale weerbaarheid van senioren te vergroten, zijn onder meer onderwerpen als veilig pinnen, phishing, spoofing, shouldering, babbeltrucs, wachtwoorden, het blokkeren van nummers en whatsappfraude aan de orde gekomen. De enthousiaste groep stelde veel vragen en tijdens de bijeenkomst ontving één van de deelnemers zelfs een whatsapp bericht, zogenaamd van haar dochter, of er even een flink geldbedrag overgemaakt kon worden…. direct een praktijkvoorbeeld dat iedereen dit kan overkomen!

Burgemeester Patricia Hoytink-Roubos en Johan van Kleef, operationeel expert van de politie, openden samen de bijeenkomst en benadrukten dat alle ogen en oren van inwoners heel hard nodig zijn om samen te zorgen voor een veilig Overbetuwe. Vertrouw jij een bepaalde situatie niet? Meld dit dan!

Laatste bijeenkomst van het jaar

De achtste en laatste bijeenkomst van dit jaar is op woensdagmiddag 18 oktober van 14.00 – 16.30 uur in Het Wapen van Elst in Elst. Er zijn nog plaatsen vrij, dus meld je aan! Deze bijeenkomst is gratis, wel even vooraf inschrijven via [email protected].

En heb je niet aan één van de bijeenkomsten kunnen deelnemen maar wil je wel graag de samenvatting ontvangen met handige tips? Deze kun je deze aanvragen via [email protected].

Lees ook: Pas op voor de ‘Vriend-in-nood-fraude’

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen