Win een fiets met de ‘AAN in het Donker’ XL-Bike Actie in Elst

Foto: Gemeente Overbetuwe

Elst – Op dinsdagavond 24 oktober op station in Elst geeft de gemeente Overbetuwe extra aandacht aan fietsverlichting. De dagen worden steeds korter en daarom is belangrijk om goed zichtbaar te zijn op de fiets.

Ze nodigen 18 tot 24 jarigen in Overbetuwe uit voor de ‘AAN in het Donker’ XL-Bike actie van 17.00 tot 21.00 uur. De promotiemedewerkers spreken op een vriendelijke manier de jongeren zonder fietsverlichting aan bij de fietsenstalling bij het station in Elst.

Waar draait het om?

De gemeente wil vooral jongeren tussen 18 en 24 jaar aanmoedigen om hun fietsverlichting aan te zetten, zodat ze veilig thuiskomen. Slechts de helft van deze groep heeft een werkende verlichting. Het promotieteam repareert gratis direct de verlichting of de jongeren ontvangen handige oplaadbare lampjes voor betere zichtbaarheid.

Maar dat is nog niet alles! De jongeren die al met verlichting aan fietsen, maken kans op een splinternieuwe fiets!

Uit onderzoek blijkt dat het risico voor fietsers om in het donker slachtoffer te worden van een ongeval met bijna 20% afneemt bij goed werkende fietsverlichting. Steeds meer mensen fietsen met licht. Onder jongeren tussen de 12 en 24 jaar heeft echter slechts de helft werkende fietsverlichting. Vaak met de reden ‘vergeten’, ‘lamp kapot’, ‘batterij leeg’ of ‘ze zien me toch wel’. Reden genoeg om de norm ‘fiets mét verlichting’ te bevestigen en ons weer met elkaar in te zetten voor de fietsverlichtingscampagne.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen