Sportbox bevordert sportieve en gezonde jeugd

Bij de Okkernoot in Zetten
Bij de Okkernoot in Zetten
Foto: Wiering Fotografie

Zetten – Vorige week opende wethouder Wijnte Hol feestelijk de Sportbox op het schoolplein van basisschool de Okkernoot in Zetten.

Deze Sportbox van Overbetuwe Beweegt is een belangrijk onderdeel van het gemeentelijke sportbeleid, waarin een actieve en gezonde jeugd een belangrijk onderwerp is. Met de groei naar vijftien schoolpleinen van de Sportbox in Overbetuwe zet de gemeente een belangrijke stap vooruit.

Stimuleren van sport en spel

Leerlingen in het basisonderwijs hebben gemiddeld 5,5 uur pauze per week. De Sportbox van Overbetuwe Beweegt heeft als doel om basisschoolleerlingen in groep 3 tot en met 8 te stimuleren om meer en gevarieerder te bewegen en te spelen tijdens hun schoolpauzes.

“Wij zijn verheugd dat we de Sportbox kunnen uitbreiden naar vijftien basisscholen in Overbetuwe,” aldus wethouder Wijnte Hol. “Dit is een belangrijke stap in ons streven naar een sportieve en gezonde jeugd. De Sportbox biedt leerlingen de kans om op een leuke en gestructureerde manier verschillende speel- en beweegvormen te ervaren tijdens hun schoolpauzes, wat essentieel is voor hun algehele ontwikkeling.”

Gevarieerde speelzones

De Sportbox verdeelt het schoolplein in vijf speelzones met een eigen speelthema en kleur. Elke speelzone is uitgerust met specifieke speelmaterialen die binnen die zone worden gebruikt. Leerlingen van de bovenbouw worden door Overbetuwe Beweegt opgeleid tot pleincoaches. De pleincoaches begeleiden de kinderen tijdens het spelen. Er zijn 5 verschillende sportboxen. Na elke vakantieperiode rouleren de sportboxen tussen de scholen. Dit zorgt voor variatie en het houdt de interesse van de leerlingen hoog.

Sportieve en gezonde jeugd

Met de Sportbox willen wij een goede basis leggen voor een sportieve en gezonde toekomst voor haar jeugd. De wethouder benadrukt dat dit initiatief slechts een onderdeel is van het bredere beleid om de jeugd te stimuleren om aan de beweegrichtlijnen te voldoen en te werken aan een gezonde leefstijl.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen