Gemeente trekt geld uit voor nieuw Klompenpad in Overbetuwe

Foto: Overbetuwe

De gemeente Overbetuwe krijgt er een nieuw Klompenpad bij in Herveld-Andelst. Burgemeester en wethouders besloten deze week om mee te werken aan een initiatief van inwoners door 25.000 euro bij te dragen.

De provincie Gelderland betaalt de andere helft. Met de nieuwe route wil de gemeente een impuls geven aan inwoners om in het buitengebied te gaan bewegen. Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) organiseert de voorbereiding en aanleg van het klompenpad met de initiatiefnemers en vrijwilligers. De verwachte opening is in het najaar van 2025.

Prachtig initiatief

Wethouder Wijnte Hol: “Ik wil de initiatiefnemers graag hartelijk danken voor dit prachtige voorstel. Het past helemaal bij onze inzet voor een sportieve en gezonde samenleving. Wandelen is mede door corona enorm populair geworden. We stimuleren dit graag door wandelaars straks weer een extra route in Overbetuwe aan te kunnen bieden. Een Klompenpad wandelen is heerlijk om te doen. Je bent lekker in beweging en je ervaart het landschap heel intens, omdat je dwars door weilanden en akkers loopt.”

Aanvulling op andere klompenpaden

In de gemeente Overbetuwe zijn al een paar Klompenpaden, zoals het klompenpad XL langs de Nederrijn en meerdere in Park Lingezegen. Het nieuwe Klompenpad vult het aanbod van wandelroutes in de gemeente aan, door de ligging en de afwisseling in het landschap dat het doorkruist. De initiatiefnemers komen zelf ook uit Herveld-Andelst, hebben ervaring met wandelen op Klompenpaden en zijn goed bekend in het gebied. Hun reactie op het collegebesluit:

“De wandelnetwerken vertonen nog een blinde vlek rondom onze gemeente. We willen wandelaars graag laten zien wat voor moois Herveld Andelst te bieden heeft.”

Opening in september 2025

De verwachting is dat het pad in september 2025 geopend wordt. In de tussentijd gaat SLG aan de slag met de voorbereidingen. Ze doet dat samen met een brede werkgroep van de initiatiefnemers en andere vrijwilligers plus andere partijen zoals grondeigenaren, de historische kring en (recreatie) ondernemers. Stappen in de voorbereiding zijn onder meer het uitwerken van de route, afspraken maken met grondeigenaren, vergunningen regelen en bewegwijzering maken en uitzetten.

Het project start met een informatieavond, waarvoor binnenkort meer informatie volgt.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen