Overbetuwe start midden december met uitbetalen energietoeslagen

Foto: Pixabay

De gemeente Overbetuwe start in de week van 11 december met de uitbetaling van de energietoeslagen 2023. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente besloten.

Wie ontvangen er energietoeslag?

De toeslag is bedoeld voor inwoners met een laag inkomen tot 130 procent van het wettelijk sociaal minimum exclusief vakantiegeld. Welke bedragen hierbij horen, vind je op de webpagina over de energietoeslag.

Wethouder René Post: “In Overbetuwe komen ongeveer 2.100 huishoudens in aanmerking voor de energietoeslag 2023. We gaan aan zoveel mogelijk Overbetuwenaren de energietoeslag automatisch uitbetalen. Denk aan inwoners waarvan het zeker is dat zij in aanmerking komen, bijvoorbeeld mensen met een bijstandsuitkering. Ook gaan we automatisch uitbetalen aan inwoners die vorig jaar energietoeslag hebben ontvangen en nu weer aan de voorwaarden voldoen. De automatische betalingen doen we in de week van 11 december.”

Hoogte energietoeslag

In april koos de gemeente ervoor om alvast € 500,- energietoeslag te betalen aan de huishoudens die in 2022 al € 1.300,- energietoeslag hebben ontvangen. De energietoeslag 2023 is dit keer € 800,- voor inwoners die al eerder energietoeslag hebben ontvangen en € 1.300,- voor inwoners voor wie dit niet geldt (bijvoorbeeld omdat zij de toeslag voor het eerst aanvragen).

Heb je op 17 december 2023 geen automatische uitbetaling gehad en denk je wel voor de energietoeslag in aanmerking te komen? Vraag de energietoeslag dan zelf aan! Dat kan vanaf 18 december 2023 via de webpagina over de energietoeslag. Deze aanvraag moet uiterlijk 30 juni 2024 binnen zijn bij de gemeente.

Aanvragen is eenvoudig

Het aanvragen van de energietoeslag 2023 is dit jaar eenvoudiger dan eerdere jaren. Het digitale aanvraagformulier is beter te begrijpen en minder lang. Het doel is om de aanvraag zo eenvoudig mogelijk te maken. De gemeente houdt rekening met inwoners die de aanvraag liever met een papieren formulier doen; dit blijft mogelijk.

Voor hulp bij het aanvragen kunnen Overbetuwenaren terecht bij het Sociaal Team Overbetuwe, iedere werkdag tussen 8:30 en 13:00 uur telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 14 0481. Of stuur een e-mail naar [email protected]. Inwoners kunnen ook terecht bij Forte Geldzaken en de financiële spreekuren.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen