Overbetuwe heeft zes nieuwe woonadviseurs

Foto: Nienke Wiering

De gemeente Overbetuwe is zes nieuwe vrijwillige woonadviseurs rijker. De woonadviseurs staan klaar om woonadvies te geven aan 55-plussers. Soms kan een huis bijvoorbeeld te groot aanvoelen als men ouder wordt.

De woonadviseurs bieden praktische adviezen en ondersteunen bij stappen zoals het inschrijven voor een andere woning. De zes woonadviseurs hebben met succes de training tot woonadviseur afgerond. Wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder reikte donderdag 23 november de certificaten uit. Hij sprak zijn waardering uit:

“De vrijwillige woonadviseurs zijn een waardevolle steun voor onze inwoners. Jullie inzet en toewijding maken een verschil in het leven van anderen. Samen bouwen we aan een gemeente waar iedereen veilig en comfortabel kan wonen.”

Woonadvies voor 55-plussers

Na twee trainingsdagen staan de woonadviseurs te popelen om 55-plussers in de gemeente te helpen met verhuiswensen en praktische woonbehoeften. De woonadviseurs bezoeken 55- plussers op uitnodiging om samen de mogelijkheden te bespreken voor comfortabel, zelfstandig wonen. Ze denken mee over aanpassingen of een eventuele verhuizing en bieden ondersteuning bij praktische stappen, zoals inschrijving voor een andere woning.

Deelnemer Angela Maas benadrukt de waarde van de training tot woonadviseur en het delen van ervaringen met mededeelnemers. Ze kijkt ernaar uit ouderen te helpen bij hun veranderende woonwensen. Gerard van Meegen, ook deelnemer, voelt zich na de training goed voorbereid om inwoners te ondersteunen bij het realiseren van hun woonwensen, een fijne woonsituatie draagt volgens hem bij aan levensgeluk.

Aanvragen voor huisbezoeken welkom

Inwoners, zowel huurders als huiseigenaren, kunnen een huisbezoek van een woonadviseur aanvragen via de coördinator van Fijn Wonen – Forte Welzijn: Maud van Braam (06 820 574 79 / [email protected]).

Ook woonadviseur worden?

Meld je dan bij Forte Welzijn voor deze vrijwilligersfunctie. Via e-mail [email protected] of telefonisch via 06 820 574 79. De opleiding tot woonadviseur is een samenwerking tussen Forte Welzijn, de gemeente Overbetuwe, Provincie Gelderland, in samenwerking met partners als Vivare, Woonstichting Valburg en Woningstichting Heteren.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen