Heterense Tennis Vereniging krijgt Koninklijke Erepenning

Burgemeester Hoytink-Roubos en HTV-voorzitter Bierman
Burgemeester Hoytink-Roubos en HTV-voorzitter Bierman
Foto: Nienke Wiering

Heteren – Burgemeester Patricia Hoytink-Roubos heeft op donderdag 22 februari de Koninklijke Erepenning uitgereikt aan De Heterense Tennis Vereniging (HTV). Hans Bierman, voorzitter van de tennisvereniging nam de penning in ontvangst.

Deze eer komt voort uit het 50-jarig verenigingsjubileum in 2021. De tennisvereniging is opgericht op 30 september 1971. Voor HTV was de viering van het 50-jarig jubileum tijdens het tennisseizoen 2021-2022 aanleiding om een aanvraag in te dienen voor een Koninklijke Erepenning. In overleg met de vereniging vond de uitreiking plaats tijdens de Algemene Ledenvergadering 2024.

Vanwege COVID-19 was er de mogelijkheid om aanvragen voor een Koninklijke Erepenning later in te dienen. Vandaar dat de uitreiking van de erepenning voor jubileumjaar 2021 verlaat plaatsvond.

Ontstaan uit de Vrouwenleesclub

De vereniging is ontstaan uit de Vrouwenleesclub van Heteren. Naast het lezen speelden de leden van die club tennis op de banen bij hotel Klein Zwitserland in Heelsum. Dit leidde tot het initiatief om een tennisvereniging op te richten in Heteren.De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen, instellingen of sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de koning heeft voor bijzondere verdiensten van de betreffende organisatie. Een aanvraag hiervoor loopt via de gemeente en kan alleen plaatsvinden bij een 50-jarig jubileum of een meervoud van 25 jaar.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen