Ruil tegels in voor planten tijdens de tegelruilactie in Overbetuwe

Tegel eruit, plant erin!
Tegel eruit, plant erin!
Foto: Overbetuwe Nieuws

Doe je mee? Tot en met donderdag 11 april kun je je aanmelden voor de tegelruilactie. Tegels uit je tuin kun je gratis inruilen voor planten. Op zaterdag 20 april kun je de planten ophalen en komt de gemeente bij je langs voor de tegels.

Met deze actie zorgen we er samen voor dat onze leefomgeving klimaatbestendiger wordt. Kijk ook eens op steenbreek.nl. Daar vind je veel tips en handige weetjes om je tuin simpel en onderhoudsvriendelijk groen te maken.

Tegeltaxi

Natuurlijk is de tegeltaxi ook weer van de partij. Dè extra service die op zaterdag 20 april de tegels gratis bij je thuis ophaalt. Wel moeten deze op die zaterdag voor 08.00 uur aan de kant van de weg liggen. Om ze te kunnen optakelen, moeten de tegels op een plek liggen waar de medewerkerts van de gemeente er met de vrachtwagen goed bij kunnen.

Aanmelden

Op onze website overbetuwe.nl/tegelruilen vind je het aanmeldformulier. Hierop geef je aan hoeveel tegels je inruilt en welke planten je wilt. Op zaterdag 20 april kun je tussen 08.00 en 12.00 uur de planten ophalen bij de gemeentewerf. De ingang zit aan de Korte Helster 1 in Elst. Het is voor de Tegelruilactie nodig om je aan te melden.

De voorwaarden

Om de Tegelruilactie succesvol te laten verlopen zijn er een aantal voorwaarden.

  • Je kunt alleen meedoen als je je aanmeldt via overbetuwe.nl/tegelruilen.
  • Je kunt maximaal 5 m2 aan tegels inleveren.
  • Per 30×30 tegel ontvang je 1 plant. Je mag natuurlijk ook andere formaten tegels inleveren. Je ontvangt dus per m2 bestrating/tegels 10 planten.
  • Je kunt maximaal 20 planten aanvragen.
  • De planten kunnen alleen bij de gemeentewerf in Elst worden opgehaald als je je uiterlijk 11 april hebt aangemeld.

Adopteer een boomspiegel of openbaar groen

Wist je dat je ook openbaar groen kunt adopteren of een boomspiegel? Een boomspiegel is het perkje dat rondom een boom ligt. Wil je meer weten of deelnemen? Kijk dan op overbetuwe.nl/groenadopteren.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen