Start bouw sportcentrum Elst vertraagd door beroep

Er komt ook een zwembad in het nieuwe sportcentrum
Er komt ook een zwembad in het nieuwe sportcentrum
Foto: fancycrave1 via Pixabay

De bouw van het Multifunctioneel Sportcentrum (MFSC) in Elst kan niet zoals gepland in juni starten. De reden is een beroep dat bij de Raad van State is aangetekend tegen het bestemmingsplan dat de gemeenteraad op 19 maart heeft vastgesteld.

Door het beroep wordt het bestemmingsplan van het MFSC niet onherroepelijk en kan de gemeente voorlopig geen omgevingsvergunning verlenen aan de bouwer. Het is nog niet duidelijk wanneer de bouw wel van start kan gaan.

Hoe nu verder

De gemeente weet nog niet wat de inhoud van het beroep is. Zodra dat bekend is, wil de gemeente in gesprek met de indiener van het beroep om te onderzoeken of een gedragen oplossing mogelijk is. Het beroep heeft geen gevolgen voor de verplaatsing van de huidige noodlokalen van Lyceum Elst. De voorbereidingen hiervan starten gewoon zoals gepland deze zomer. De noodlokalen moeten verhuizen om plaats te maken voor het MFSC. Verder gaat de gemeente ook gewoon door met de gesprekken met de omgeving over de inrichting van het openbare gebied en de verkeersafwikkeling rondom het nieuwe MFSC.

Vervanging van De Helster

Het nieuwe zwembad in combinatie met een sporthal komt in de plaats van het huidige sportcomplex De Helster. Dat is verouderd en aan vervanging toe. De vertraging betekent dat De Helster langer open blijft dan gepland. De verwachting was dat het nieuwe MFSC eind 2025 opgeleverd zou worden. Het komt te liggen naast scholengemeenschap Het Westeraam en Lyceum Elst, schuin tegenover het Rijnstate Ziekenhuis naast het station.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen