Groep 1 en 2 van Clara Fabriciusschool bezoeken molen in Valburg

Kinderen op bezoek bij de molen
Kinderen op bezoek bij de molen
Foto: FB Molen Nieuw Leven

Valburg – Groep 1 en 2 van de Clara Fabriciusschool uit Herveld hebben woensdag 21 september een bezoek gebracht aan de molen Nieuw Leven. De vrijwilligers van de molen willen met activiteiten meer mensen bereiken, want het bezoeken van de molen is echt de moeite waard. Kinderen leren op een speelse manier al vroeg over de geschiedenis van molens Een geschiedenis die onlosmakelijk verbonden is met ons land.

Niet alleen de kinderen hadden het naar hun zin, ook de medewerkers van de molen. Aan de kinderen werd op een leuke manier uitgelegd hoe zo’n molen werkt. Ze mochten zelfs de molen kruien, oftewel op de wind zetten. Met een kweern, een handsteen, werd meel gemalen waarna de kinderen allemaal een zakje zelfgemalen meel mee mochten nemen. Daar kunnen hun ouders dan pannenkoeken van bakken.

Bezoek de molen

Ook een bezoekje brengen aan de molen met kinderen van de school? Neem dan contact op met Stichting OpNieuw Leven via dit contactformulier. Wil je zelf een kijkje komen nemen? De standaardmolen “Nieuw Leven” is iedere woensdag en zaterdag open van 10.00 uur tot 16.00 uur.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen