Ledenavond Historische Kring Midden-Betuwe met de jaarlijkse quiz

Foto: Historische Kring Midden-Betuwe

Hemmen – In november viert de Historische Kring Midden-Betuwe het 10 jarig jubileum. Ze houden geen lezing, maar een ledenavond met de jaarlijkse quiz. Deze wordt gehouden op dinsdag 15 november in Dorpshuis De Oude School, Kerkplein 4 in Hemmen.

Sinds november 2012 is de Historische Kring Midden-Betuwe een zelfstandige vereniging. Daarvoor waren zij als Werkgroep Zetten een onderdeel van de Historische Kring Kesteren en Omstreken. 

Al 10 jaar verzamelt de Historische Kring foto’s en films, boeken en voorwerpen over de geschiedenis van hun werkgebied. Dat zijn de dorpen – met de klok mee – Randwijk, Heteren, Herveld, Andelst, Zetten en Hemmen. De buurtschappen Wolferen, Indoornik en Lakemond horen er ook bij. Ze doen onderzoek naar onderwerpen als bijvoorbeeld molens, oude boerderijen of pontveren. Daar publiceren ze dan over. De Historische Kring beantwoorden vragen en helpen bij het vinden van je voorouders. Kortom: ze proberen de geschiedenis van onze mooie, aantrekkelijke en gezellige dorpen levend te houden. 

Ben je geïnteresseerd? Wordt voor € 25,00 per jaar lid bij de Historische Kring Midden-Betuwe (nu tot en met december 2023) en ontvang 3x per jaar hun magazine Oud Neis en medio november het jaarboek de Terugblik. De 7 lezingen per jaar zijn dan gratis te bezoeken en je kunt je inschrijven voor de excursie in mei. Mail of bel: [email protected] / 0622452290.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen