Historische Kring Driel roept Erespeld in het leven

Rien Vos, Erespeld en Grada Aarns.
Rien Vos, Erespeld en Grada Aarns.
Foto: Thea van Rijsewijk

Driel – Historische Kring Driel heeft een erespeld in het leven geroepen voor mensen die zich op een bijzondere én verantwoorde wijze hebben ingezet voor de vereniging of voor het verleden van het dorp. Twee afscheidnemende bestuursleden ontvingen afgelopen vrijdag 12 mei de eerste twee exemplaren van deze zogenoemde HKD-Erespeld.

De leden Grada Aarns en Rien Vos van de historische vereniging in Driel zijn beiden gedecoreerd met de HKD-erespeld. Beide leden namen vrijdagavond afscheid als respectievelijk penningmeester en secretaris van de Historische Kring Driel. Deze functies vervulden zij al tijdens de opstartfase van de vereniging waardoor zij dus iets meer dan tien jaar als bestuurslid actief zijn geweest.

HKD-Erespeld

De HKD-Erespeld is een speld van verdienste voor personen die zich op een bijzondere én verantwoorde wijze hebben ingezet voor de vereniging Historische Kring Driel of voor het verleden van het dorp Driel. De speld staat niet gelijk aan het erelidmaatschap van de vereniging maar kan wel in uitzonderlijke gevallen tegelijkertijd worden toegekend.

Dit laatste is vrijdagavond ook direct in de praktijk gebracht. Rien Vos is namelijk ook het erelidmaatschap van de vereniging toegekend. Dit vanwege de belangrijke rol die hij de afgelopen jaren vervulde bij het tot stand brengen en het verspreiden van het geschiedkundige bulletin Driels Oud Neijs; het verenigingsblad met artikelen over de historie van het dorp Driel dat drie keer per jaar wordt uitgebracht.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen