Fotoarchief Westeraam van Hans Eijkelboom

Westeraam in aanbouw
Westeraam in aanbouw
Foto: Hans Eijkelboom

Elst – Historische Vereniging Marithaime heeft het fotoarchief van de bouw van Westeraam van fotograaf Hans Eijkelboom gekregen.

Hans Eijkelboom (Amsterdam, 1949) heeft in de periode 2002-2014 de bouw van Westeraam met grote regelmaat gefotografeerd. Dit deed hij in opdracht van de gemeente Overbetuwe / GEM. Hans is een internationaal bekend fotograaf die vele fotoboeken heeft gepubliceerd. Op zijn website is een portfolio te vinden.

Nieuwe wijk Westeraam

Hans Eijkelboom heeft enkele duizenden foto’s over de bouw van de nieuwe wijk Westeraam aan Marithaime geschonken, waarvoor zij hem zeer erkentelijk zijn. De Historische Vereniging  heeft ze opgenomen in het digitaal archief. Het archief Westeraam bestaat uit foto’s (op datum) die nog gerubriceerd moeten worden. De werkgroep Westeraam gaat hiermee aan de slag en zoekt hiervoor nog mensen die dat leuk vinden om te doen. Aanmelden kan via [email protected].

Te zijner tijd zullen de foto’s te vinden zijn in de Elsterclopedie. Er is indertijd ook een drietal fotoboeken verschenen die de fotograaf ook aan Marithaime heeft geschonken. Bekijk alvast enkele foto’s op deze link.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen