Ontdek een bijzonder stuk van Elst tijdens Open Monumentendag

Dorpsstraat en Elster Toren 1927
Dorpsstraat en Elster Toren 1927
Foto: Marithaime

Elst – Wil je een bijzondere wandeling beleven? Historische Vereniging Marithaime heeft in samenwerking met het Tempel | Kerk Museum, een interessante route beschreven tussen de Grote Kerk en het Gemeentehuis. De wandeling is op zaterdag 9 september, tijdens Open Monumentendag, van 10.30 tot 16.30 uur

Neem een duik in de historie en kom meer te weten over je eigen omgeving. Welke monumenten staan en stonden er op deze route en welke mooie verhalen horen daarbij?

Wandeling ‘Elst vol monumenten’

De beschrijving van de wandeling ‘Elst vol monumenten’ met daarin fraaie foto’s, is tijdens de monumentendag gratis verkrijgbaar (op=op) bij het Tempel | Kerk Museum (Grote Molenstraat 2, Elst) en bij de stand van Marithaime bij het gemeentehuis. De wandeling loopt van de Grote Kerk naar het Gemeentehuis.

Neem een kijkje in de monumentale Grote Kerk en haal er tijdig een kaartje voor een gratis rondleiding (voor volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar)  om 11.30, 13.30 of 15. 30 uur (vol=vol). Met de rondleiding bezoek je onder de kerkvloer de overblijfselen van de Gallo-Romeinse tempels uit de 1e eeuw (UNESCO Werelderfgoed) en de middeleeuwse crypte en krijg je de verhalen te horen over deze meer dan 20 eeuwen oude cultusplaats.

Daarna wandel je op je gemak naar het Gemeentehuis en kom je onderweg van alles te weten over de verschillende monumenten. Beëindig de wandeling in de oude raadzaal waar om 11.30, 13.30 of 15.30 uur een toelichting wordt gegeven op de prachtige wapenschilden en de oude toegangsdeuren, die afkomstig zijn uit het Ambtshuis. Beide gebouwen zijn open van 10.30 – 16.30 uur. Toegang gratis.

Meer informatie vind je op de website van Marithaime en Tempel | Kerk Museum.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen